GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oväntat fall för byggstarter i USA

Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:35
Färre byggstarter än väntat i USA i september. Arkivbild.
Färre byggstarter än väntat i USA i september. Arkivbild.
Foto: Mark J Terrill AP/TT

Bostadsbyggandet minskade oväntat i september i USA. Arbetskraftsbrist och dyrare byggmaterial pekas ut som faktorer som dämpar efterfrågan.

Nedgången blev 1,6 procent för byggstarterna i september enligt säsongsjusterade tal från USA:s näringsdepartement. Årstakten låg på 1 555 000 enheter, vilket kan jämföras med nedreviderade 1 615 000 enheter för augusti.

Analytiker hade räknat med 1 620 000 enheter i september.

Antalet utfärdade byggtillstånd föll samtidigt 7,7 procent till en årstakt på 1 589 000.

Så sent som i mars låg antalet byggstarter på 1 725 000 enheter i årstakt, vilket var den högsta nivån på 14,5 år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.