GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Överlägset Lönsboda i topp

Lönsboda IBK tackade nej till division ett – och fick börja om i division fyra. Och i säsongsupptakten har Lönsboda visat att laget är lite för bra för fyran. Fyra matcher, fyra segrar och 39–7 i målskillnad.
INNEBANDY • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:41
Fabian Olofsson toppar poängligan.
Fabian Olofsson toppar poängligan.
Foto: Stefan Sandström

Lönsbodaledningen kom, som Norra Skåne rapporterat om, fram till att klubben inte kunde ställa ett division ett-lag på benen den här säsongen. Och när ett lag drar sig ur en serie finns inte möjligheten att bara ta ett eller två steg ner – det är omstart i division fyra som gäller.

I Lönsboda var man dock tydlig med att den frivilliga degraderingen inte var slutet för klubben – utan en nystart.

– Vi ser detta som början på något nytt. Nu kraftsamlar vi och kör uppåt igen. Vi tror vägen vi har valt är den bästa, sa ordföranden Lina Näslund till Norra Skåne och fortsatte:

– Det som ändras är motståndet, vi kommer att möta division fyra-lag istället för division ett-lag. Men vi slår inte av på takten. Träningar, upplägg, matcharrangemang ... det är samma. Och vi väljer att se detta som en nystart, en chans att bygga en bra grund. Vi tar den här utmaningen och ser fram emot resan.

Nu är division fyra-säsongen fyra matcher gammal för Lönsboda – och det är tydligt att laget inte har slagit av på takten. 11–3-seger mot Bromölla, 11–1-seger mot Eslöv, 7–2-seger mot Perstorp/Bälinge och 10–1-seger mot Sofiero. Lönsboda leder serien före FBC Engelholm B, som också inlett med fyra segrar men sämre målskillnad.

Individuellt har Lönsbodas Fabian Olofsson vräkt in poäng (inte oväntat, med tanke på vad han har visat på högre nivå). 17 poäng, sju mål och tio assist, har han gjort på fyra matcher och med det leder han seriens poängliga före lagkamraten Oliver Svensson, som samlat ihop tolv poäng (8+4).

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.