GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SEB föreslår ytterligare utdelning

Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 00:12
SEB:s styrelse föreslår en ytterligare ordinarie utdelning. Arkivbild.
SEB:s styrelse föreslår en ytterligare ordinarie utdelning. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT

SEB:s styrelse föreslår en ytterligare ordinarie utdelning om 4,10 kronor per aktie. Styrelsen kommer att kalla aktieägarna till en extrastämma i november för att presentera förslaget, enligt ett pressmeddelande.

Därtill har styrelsen beslutat att påbörja ett program för återköp av A-aktier i banken för 2,5 miljarder kronor. Antalet aktier som får återköpas begränsas av att SEB:s innehav av egna aktier inte för överstiga tio procent av det totala antalet aktier i banken.

Utdelningen möjliggörs av att Finansinspektionen den 1 oktober hävde restriktionerna mot bankernas aktieutdelning.

Den ytterligare ordinarie utdelningen motsvarar, tillsammans med den ordinarie utdelningen, omkring hälften SEB:s nettoresultat för räkenskapsåren 2019 och 2020.

Redan i januari meddelade SEB att målet är att ge en utdelning på cirka 50 procent av vinsten per aktie. Den nya utdelningen väntas ske den 19 november. Sista dag för handel med rätt till utdelning kommer att vara den 12 november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.