GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slut på vargjakten i Uppsala län

Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 10:04
Det blir ingen fortsättning på vargjakten i Siggeforareviret, meddelar länsstyrelsen i Uppsala. Arkivbild.
Det blir ingen fortsättning på vargjakten i Siggeforareviret, meddelar länsstyrelsen i Uppsala. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/ TT

Det blir ingen fortsatt skyddsjakt jakt på varg i Siggeforareviret i Uppsala län, rapporterar lokala medier med hänvisning till ett beslut från länsstyrelsen.

Skyddsjakten löpte fram till 15 oktober och kommer inte att förnyas. Anledningen är att risken för skada bedöms som låg.

– Vi har inte haft några vargangrepp sedan den 11 september och nu har lantbrukare börjat ta in sina djur för vintern, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare vid länsstyrelsen i Uppsala län, till SVT Nyheter Uppsala.

Beslutet om att tillåta vargjakt togs den 3 september efter flera attacker mot får i området på kort tid.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.