GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre lägenhetshus ett steg närmre realitet

Tre lägenhetshus vid Hässleholms sjukhus är ett steg närmre att bli verklighet. Detaljplanen föreslås nu antas, men grannar tycker husen med sina sex våningar är för höga.
Hässleholm • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:59
Här planeras de tre våningshusen byggas. Två hustyper av de fyra q-märkta sjuksköterskebostäderna - som syns på bilden - ska rivas och två ska bevaras, enligt planbeskrivningen.
Här planeras de tre våningshusen byggas. Två hustyper av de fyra q-märkta sjuksköterskebostäderna - som syns på bilden - ska rivas och två ska bevaras, enligt planbeskrivningen.
Foto: Bella Bryngelson

Ett enigt arbetsutskott föreslår att anta detaljplanen för Fornbacken 6 vid sjukhusområdet i Hässleholm. Tre lägenhetshus om sex våningar är på så vis ett steg närmre att bli verklighet.

Hur resonerade ni?

– Vi tycker det är en väl avvägd detaljplan. Sedan är det vissa synpunkter som vi inte gått tillmötes, så är det ju alltid, säger Kenny Hansson (M), ordförande i nämnden och med i arbetsutskottet.

Illustration av detaljplaneförslaget.
Illustration av detaljplaneförslaget.
Foto: HÄSSLEHOLMS KOMMUN

Bland annat rör det sig om synpunkter från grannar som anser att sex våningar - som bostäderna ska bli enligt planbeskrivningen - är för högt.

– Vi kan förstå synpunkterna från grannarna. Men vi måste också se till vad som är bäst för området. Vi anser att det är bäst att använda marken så bra som möjligt. Då blir det på höjden, säger han.

Region Skåne har tidigare inkommit med synpunkter på det planerade bygget, om än försenade sådana, vilket tidningen tidigare skrivit om.

Regionen framhöll bland annat att plankartan måste säkerställa att trafiken på Ambulansvägen inte störs av trafik till och från hyreshusen.

Synpunkten har arbetsutskottet valt att ta hänsyn till. Enligt plankartan ska det byggas en annan väg parallellt med Ambulansvägen som boende kan använda som in- och utfart. Ambulansvägen föreslås då endast användas av sjukvårdspersonal.

Två av de q-märkta sjuksköterskebostäderna ska rivas, och två ska bevaras, enligt planbeskrivningen.

Bella BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.