GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två personer hittade medvetslösa på hotell

Två personer har anträffats medvetslösa på ett hotellrum i Lund. Enligt polisen kan inte brott uteslutas.
Skåne • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Polis utanför Grand Hotel där två personer hittats medvetslösa på ett hotellrum.
Polis utanför Grand Hotel där två personer hittats medvetslösa på ett hotellrum.
Foto: Joakim Stierna

Strax innan klockan 11 larmades polisen till Grand Hotel där två personer hittats medvetslösa i ett rum.

– Vi larmas till platsen för att biträda i ett sjukdomsärende. Nu är vi på plats för att undersöka om något brott har begåtts, än så länge har vi inte kunnat bekräfta något sådant, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Hotellrummet är avspärrat och polisen kommer att hålla förhör med de båda personerna när det är möjligt. Därefter kommer man att ta beslut om en teknisk undersökning ska genomföras

– Vi får in larmet via SOS Alarm men vem som har larmat har jag inte någon kännedom om, säger Filip Annas.

De båda personerna har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen var fortfarande under sena tisdagseftermiddagen kvar på sjukhuset. Strax före klockan fem gick man ut med att det rörde sig om två kvinnor som båda är över 18 år som hittats. Deras tillstånd och vad som hänt dem var dock fortfarande okänt.

Ännu vid åtta-tiden på kvällen hade man på polisens ledningscentral inga uppgifter om kvinnornas tillstånd och man räknade inte med att få klarhet i ärendet under kvällen.

– Det finns ingen brottsrubricering satt på ärendet i nuläget, säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral, strax före klockan åtta på kvällen.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.