Zibanejad spräckte nollan vid Rangersvinst

New York Rangers tog en förlängningsseger mot Toronto i NHL-ishockeyn. Mika Zibanejad gjorde första målet för säsongen, men är ändå inte nöjd.
– Vi spelade inte tillräckligt bra, säger svensken självkritiskt efter matchen.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
New York Rangers Mika Zibanejad i kamp med Torontos Auston Matthews.
New York Rangers Mika Zibanejad i kamp med Torontos Auston Matthews.Foto: Evan Buhler/AP/TT

Efter att ha inlett säsongen med förluster mot Washington och Dallas har New York Rangers haft större lycka i Kanada. Först besegrades Montreal med 3–1, och det följdes under natten mot tisdagen upp med en 2–1-seger mot Toronto.

Med 40 räddningar kan en stor del av segern tillskrivas Rangersmålvakten Igor Sjestiorkin. Rangers sköt som jämförelse totalt 23 skott på mål.

– Vi stal en (seger). Jag tycker inte att vi spelade tillräckligt bra tillräckligt länge. Utan Igor… jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt, men till syvende och sist får vi de två poängen och går vidare, säger Mika Zibanejad vid presskonferensen efter matchen.

Zibanejad gjorde matchens första mål med sex minuter kvar av första perioden, då han bröt en passning i offensiv zon, knyckte till med handleden och placerade pucken via stolpen. Pucken studsade därefter på tv-kameran i målet och sedan ut, vilket orsakade viss förvirring kring om pucken var inne eller inte.

Bra på vinklar

Men Zibanejad hävdar att han själv inte tvekade.

– Det kändes som att studsen kom från insidan av nätet. Jag tyckte att det vore konstigt om den hade studsat ut via insidan av stolpen, jag är jättebra på vinklar, säger han skämtsamt.

Det godkändes och Zibanejads första mål för säsongen, och 201:a i NHL-karriären, var därmed ett faktum.

Torontos storstjärna Auston Matthews var tillbaka efter en handledsoperation, men lyckades trots åtta skott mot Sjestiorkin inte slå hål på den ryske målvakten.

Torontos Michael Bunting kvitterade i andra perioden, men därefter blev det mållöst resten av ordinarie matchtid. I förlängningen spelade Mika Zibanejad efter en vunnen tekning i vänstra främre tekningscirkeln fram till Artemij Panarin, som fick avgöra matchen.

– De hade helt klart sina chanser i förlängningen, men det hade vi också. De gjorde inte mål. Det känns som att man måste dra nytta av chanserna när man får dem. Och vi var det laget som gjorde det, säger han.

Seattle förlorade

I Philadelphia läxade hemmalaget upp nykomlingen Seattle, med en förkrossande 6–1-seger.

– Vi spelade bra hela matchen. Vi släppte inte ifrån oss mycket, sammanfattade Philadelphiatränaren Alain Vigneault efter matchen.

Elva Philadelphiaspelare fick med sig poäng, däribland Oskar Lindblom som noterades för säsongens första assist.

Anaheim besegrade Calgary med 3–2 efter att Jamie Drysdale slagit in segermålet med 1.34 kvar av övertiden.

Rickard Rakell gjorde sitt andra mål för säsongen när han gjorde 2–2 i tredje perioden.

– Vi hade tur att det bara skiljde ett mål under lång tid. När vi fick kvitteringen gav det hela laget energi, säger Anaheim-forwarden till NHL:s webbplats.

Anaheimbacken Hampus Lindholm kunde inte spela i slutet av matchen, kanske blev han skadad när han blockerade ett skott i boxplayspel när Calgary var nära att avgöra matchen.

– Att vi lyckades stoppa dem där var stort, säger Rakell.

Calgarys Elias Lindholm, framspelad av Rasmus Andersson, gjorde 2–1-målet. Den svenske målvakten Jacob Markström räddade 24 av 27 skott.