GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Benzema inte på plats vid sexvideorättegång

Karim Benzema dök inte upp när rättegången kring sexvideoskandalen inleddes.
Men landslagskollegan Mathieu Valbuena var på plats och vittnade om utpressningsförsöket som Real Madrid-stjärnan misstänks vara inblandad i.
– Det kändes som att jag var i fara, säger han.
Publicerad 20 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 13:27
Karim Benzema under tisdagens Champions League-match med Real Madrid.
Karim Benzema under tisdagens Champions League-match med Real Madrid.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Skandalen kopplad till det franska fotbollslandslaget inträffade 2015. Benzema misstänks ha fungerat som en mellanhand i ett utpressningsförsök av Mathieu Valbuena, för att inte sprida vidare en sexfilm där Valbuena hade medverkat.

Benzema stängdes av från landslagsspel och återkom inte i "Les bleus" förrän i EM i somras.

Rättegången har dröjt ännu längre och när den på onsdagen inleddes, i Versailles utanför Paris, var inte Benzema närvarande. I stället representerades han av sina advokater.

Valbuena, som också exkluderades från landslaget efter händelsen, var på plats i rätten och berättade om utpressningsförsöket.

– Det kändes som att jag var i fara och min första instinkt var att anmäla, säger han.

37-åringen valde att samarbeta med polis under täckmantel och uppger att han fruktade för sin karriär.

– Jag visste det skulle det bli svårt för mig i franska landslaget om videon kom ut, vilket också visade sig bli fallet.

Benzema har tidigare försökt få utredningen nedlagd då han anser att polisen använt oärliga metoder för att dra in honom i fallet. Själv menar fransmannen att han försökte hjälpa sin vän Valbuena ur en svår situation.

Maxstraffet för delaktighet i utpressning är fem års fängelse och böter på 70 000 euro (drygt 700 000 kronor).

33-årige Benzema är en av fem män som står åtalade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.