Annons

"Blir nog tuffare med Lukaku än med Zlatan"

Han gjorde Champions League-debut mot Zlatan Ibrahimovic för sex år sedan.
Nu ställs Franz Brorsson mot en annan storväxt världsstjärna – Chelseas Romelu Lukaku.
– Det blir nog tuffare med Lukaku än med Zlatan, säger Malmö FF:s mittback.
Publicerad 20 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Malmö FF och Franz Brorsson (till höger) möter i kväll Chelsea på bortaplan i grupp H av Champions League. Arkivbild.
Malmö FF och Franz Brorsson (till höger) möter i kväll Chelsea på bortaplan i grupp H av Champions League. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

I kväll ställs Malmö FF mot Chelsea – det regerande mästarlaget – på bortaplan i den tredje omgången av Champions Leagues grupp H.

Dagen innan mötte Franz Brorsson journalister på MFF:s spelarhotell i centrala London och fick frågan om han kan jämföra Chelseas storvuxna anfallare Romelu Lukaku med den svenska världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

"Något att bita i"

Annons

Lukaku kan Brorsson ställas mot på Stamford Bridge på onsdagskvällen – Ibrahimovic mötte MFF-backen 2015 i sin Champions League-premiär hemma mot Paris Saint-Germain. En debut som slutade med en 0–5-förlust.

– Det är två stora spelare. Jag gissar nog att det blir tuffare med Lukaku än med Zlatan, i och med det känns som att Lukaku springer mer i djupled, säger Brorsson och fortsätter:

– Han är kanske ännu större och bredare (än Ibrahimovic). Det blir något att bita i.

Det är dock långt ifrån säkert att den belgiske anfallsstjärnan startar mot MFF. Å andra sidan har Chelsea gott om offensiva stjärnor. Exempelvis kan anfallaren Timo Werner, som värvades förra sommaren från Leipzig, vänta för Brorsson och lagkamraterna.

– Jag föredrar nog större spelare. Det är lättare att se vad de gör. Är de lite kvickare kan det gå undan i svängarna. Det blir nog tufft oavsett, säger Brorsson.

"Ett av världens bästa lag"

MFF ligger sist i gruppen efter två raka storförluster mot Juventus och Zenit S:t Petersburg och har 0–7 i målskillnad. Chelsea står på tre poäng efter seger mot Zenit och förlust mot Juventus. I Premier League toppar Londonklubben tabellen efter åtta matcher.

– Det är ett av världens bästa lag. De är regerande mästare av en anledning och ligger alltid i toppen av Premier League. Ingen förväntar sig att vi ska ta poäng här, men det är klart att vi går för det, säger Franz Brorsson.

Mötet mellan Chelsea och Malmö FF har avspark klockan 21.00.

Daniel Kihlström/TT

Fakta: Grupp H i Champions League

Resultat och kommande matcher i grupp H av Champions League:

14 september: Malmö FF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0.

29 september: Zenit–MFF 4–0, Juventus–Chelsea 1–0.

20 oktober: Chelsea–MFF, Zenit–Juventus (båda kl 21.00).

2 november: MFF–Chelsea, Juventus–Zenit.

23 november: MFF–Zenit, Chelsea–Juventus.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea.

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons