Annons

Utpekad gängledare döms för grovt vapenbrott

Publicerad 20 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
En 35-årig man döms till fängelse för grovt vapenbrott efter en skottlossning i Eskilstuna i våras. Arkivbild.
En 35-årig man döms till fängelse för grovt vapenbrott efter en skottlossning i Eskilstuna i våras. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 35-årig man, som pekats ut som en ledargestalt i Eskilstunas undre värld, döms till fängelse för grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.

Mannen greps och anhölls i maj misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott efter en skottlossning i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna.

Annons

Men då det råder oklarheter om vem som är brottsoffret frias 35-åringen för mordförsök. Han döms dock till två år och nio månaders fängelse för grovt vapenbrott.

– Målsägaren har lämnat uppgifter som avviker från det som vi i övrigt har kunnat bevisa i målet, säger kammaråklagare Tobias Lindblom till Eskilstuna-Kuriren.

Ytterligare en person, en man i 20-årsåldern som greps i förra veckan, har häktats misstänkt för medhjälp till mordförsök.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons