GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Helgen bjuder på sol och kyla

Om torsdagen liknar en våt disktrasa som långsamt kramas ut över Skåne bjuder fredagen och helgen på torrare, men kallare, väder.
Väder • Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 17:32
På lördag kan det vara värt att hålla sig utomhus för då väntas det solchanser över Skåne. Men glöm inte att klä dig relativt varmt för det kommer att vara en aning kyligt.
På lördag kan det vara värt att hålla sig utomhus för då väntas det solchanser över Skåne. Men glöm inte att klä dig relativt varmt för det kommer att vara en aning kyligt.
Foto: 11720

– Det är en hel del skurar som ska passera Skåne på fredagen och det blir en hel del blåsigt, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI.

De hårda vindbyarna avtar något på eftermiddagen. Då kallare luft förs ner över Skåne just nu väntas temperaturen ligga på mellan 6 till 9 grader.

Lördag bäst för utomhustrivsel

Genom en nordlig vind fortsätter kylan att hålla i sig över Skåne i helgen. Temperaturen på lördagen ligger därför kvar på mellan 6-9 grader under dagtid. Lördagen bjuder på en hel del sol och vinden avtar.

– Bästa tiden för att vara utomhus är på lördagen, det blir en hel del solchanser och uppehållsväder, säger Ida Dahlström.

Regnet kommer tillbaka

Uppehållsvädret fortsätter på söndagen men istället för solen är det molnen som tar över närvaron på himlen. Temperaturen stiger något och kan på sin håll ligga på runt 10 grader.

I nästa vecka är regnet tillbaka, och både måndagen och tisdagen, minst, får skåningarna räkna med att ta på sig regnstället.

– Det blir åter lite mildare luft i början på nästa vecka, överlag stiger temperaturen till över 10 grader, säger Ida Dahlström.

Är det bara att vänja sig vid det här växlande vädret?

– Ja, ett nytt lågtryck väntas komma in över oss, så vädret kommer att variera.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.