GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slogs med ett cykellås - åtalas

En man i 30-årsåldern misstänks för två fall av misshandel vid Fisktorget i Hässleholm, enligt en stämningsansökan från Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:28

Händelsen ska ha skett en sen tisdagskväll i juli förra året. Flera personer har hörts som vittnen till det inträffade.

Mannen misstänks ha slagit en annan man med en cykelkedja och en annan man i ansiktet.

Enligt förundersökningsprotokoll promenerar mannen i 30-årsåldern på en trottoar då en bil kör in mot Fisktorget.

Den misstänkte tycker att bilen kör väldigt nära honom varpå han gestikulerar åt föraren.

När han sedan hämtat sin parkerade cykel ser han att bilen parkerat nära torget och han går av sin cykel och går fram mot bilen.

Då ska han ha slagit in i bilen med en cykelkedja genom den nedrullade rutan. Ingen ska ha träffats av kedjan men det uppstår en mindre skada på bilen.

De två personerna i bilen kliver ur den och går fram till mannen för att konfrontera honom, enligt utsago. Då ska mannen i 30-årsåldern ha slagit den ena målsäganden med cykelkedjan över arm och rygg.

Efter det håller de fast honom i väntan på polis, enligt utsago i förhör. När den andre målsäganden kommer till platsen får han ett slag i ansiktet av den misstänkte.

Själv minns han bara att han går fram mot den misstänkte och att det sedan blir svart och när han vaknar upp ligger han på marken, enligt förhör. Han fördes sedan till sjukhus i ambulans där det konstaterades att han fått en hjärnskakning.

Enligt den misstänkte ska målsäganden ha kommit emot honom som att han skulle slå honom. Då slår han målsäganden i ansiktet av ren reflex, enligt hans förhör.

Den misstänkte mannen erkänner misshandel, men tillägger att det var i självförsvar.

Bella BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.