GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Squid game" nominerad till filmpriser

Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:18
Park Hae-Soo, Lee Jung-Jae och Jung Ho-Yeon i en scen ur "Squid Game". Arkivbild.
Park Hae-Soo, Lee Jung-Jae och Jung Ho-Yeon i en scen ur "Squid Game". Arkivbild.
Foto: Youngkyu Park/AP/TT

Netflix-serien och jätteframgången "Squid game" har blivit nominerad i två kategorier till det amerikanska filmpriset Gotham Awards. Priserna delas ut årligen till oberoende filmskapare i staden New York.

"Squid game" nomineras i kategorierna genombrottsserie samt för enastående prestation av seriens huvudrollsinnehavare Lee Jung-Jae.

Årets prisutdelning sker den 29 november.

"K-dramat" "Squid game" är världens för närvarande mest omtalade tv-serie. Det våldsamma koreanska dramat som blandar barndomsnostalgi med ond bråd död, har överträffat alla förväntningar och blivit den mest framgångsrika serien i Netflix historia.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.