GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stjärnan kontrar: "Vi som skulle haft straff"

Sverige skulle ha haft två straffar, säger Filippa Angeldahl.
Det var Irland som blev snuvade på straffar, kontrar Katie McCabe.
– De måste ha spelat en annan match än jag, säger Arsenalstjärnan.
Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 09:09
Irlands Niamh Fahey och Sveriges Stina Blackstenius i en fysisk VM-kvalmatch i Dublin.
Irlands Niamh Fahey och Sveriges Stina Blackstenius i en fysisk VM-kvalmatch i Dublin.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera av de svenska spelarna var kritiska mot det schweiziska domarteamet och huvuddomaren Deborah Anex efter 1–0-segern i VM-kvalmatchen borta mot Irland på Tallagh Stadium i Dublin.

– Jag tycker ju att vi ska ha två straffar, men jag vet inte riktigt. Från min vinkel tycker jag att det var solklar straff i alla fall i första halvlek. Det var vissa domslut som inte gick med oss, säger Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl.

Rolfö håller med

Hon syftar på två situationer där Stina Blackstenius vid både tillfällena föll i straffområdet. En annan mittfältare, Fridolina Rolfö, håller med Angeldahl om att det var en domare som tillät lite för mycket på planen.

– Ja, i vissa situationer. Visst finns det chanser där vi skulle ha kunnat få straff, det håller jag med om, säger Rolfö.

Blackstenius själv, som också sköt det skott som mittbacken Louise Quinn styrde in i eget mål, var inte lika säker på sin straffsak.

– Jag har inte sett situationerna. Känslan var i alla fall att hon inte tog bollen utan att hon tog benen. Det är klart att man alltid vill ha straff i sådana lägen, säger Häckenanfallaren.

Eloge till domarna

En som definitivt inte håller med är Irlands storstjärna Katie McCabe.

– De måste ha spelat en annan match än jag. Det var inget som jag såg, om jag ska vara ärlig, säger McCabe.

Det var snarare Irland som blev snuvat på konfekten, säger hon.

– Jag tycker snarare att vi skulle haft en i slutminuterna av matchen. Men de där två som de syftar på var inget jag noterade.

Det fanns också en situation i första halvlek, när Amanda Ilestedt rev ner en motståndare i det egna straffområdet i samband med ett irländskt inkast, som kunde ha renderat i straff, enligt McCabe.

– Ja, kanske, En ”soft penalty” möjligen. Men jag tycker faktiskt att domarnivån var väldigt bra i dag. Så stor eloge till dem.

Gruppledande Sverige är fortsatt obesegrat utan att ha släppt in något mål efter tre matcher i kvalet till fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland 2023.

Lasse Mannheimer/TT

Irländska stjärnan Katie McCabe höll inte med de svenska spelarna om domarnivån i torsdagens VM-kvalmatch.
Irländska stjärnan Katie McCabe höll inte med de svenska spelarna om domarnivån i torsdagens VM-kvalmatch.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.