GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolklasser på distans efter coronautbrott

En skolklass på Tyringe skola har skickats hem för distansundervisning på grund av coronasmitta.
TYRINGE • Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:31
35 coronafall har konstaterats bland elever på Tyringe skola.
35 coronafall har konstaterats bland elever på Tyringe skola.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det beslöt barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott efter samråd med Smittskydd Skåne sent på onsdagseftermiddagen.

Senare på torsdagen väntades även beslut om fjärrundervisning för en klass på Finja skola, där sex elever konstaterats smittade, och även för förskoleklassen i Tyringe, efter rekommendation från Smittskydd Skåne.

– Besluten för Finjaklassen och förskoleklassen gäller från den 22 till 26 oktober, säger Stefan Larsson (M) ordförande i barn-och utbildningsnämnden.

Sedan den åttonde oktober fram till torsdagen, har det konstaterats 35 coronafall bland elever på Tyringe skola.

Den hemskickade skolklassen i Tyringe är en femteklass, med elever som är under tolv år och som alltså inte är aktuella för vaccination i nuläget. Beslutet om distansundervisning för Tyringeklassen gäller till måndag.

– Det har varit tufft för personalen på skolan. Ett fåtal är smittade med corona men många är sjukskrivna på grund av vanliga förkylningar, konstaterar Niklas Persson, tillförordnad förvaltningschef.

Ett stort antal elever är också hemma från undervisningen.

– I går var 100 elever hemma från skolan, konstaterar Niklas Persson.

Tyringe skola F-9 är en treparallellig skola med cirka 640 elever och Finja skola är en F-6 skola.

– Vi kommer nu också att skicka ut påminnelser om att följa rekommendationerna, hålla avstånd, tvätta händerna, vara uppmärksamma och testa sig vid symptom, säger Niklas Persson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.