GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covidhärjat Kiev förbereder nya restriktioner

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 05:09
Personal flyttar ännu en säng till infektionsavdelningen på ett sjukhus i Kiev i Ukraina – där covidsmittan återigen ökar.
Personal flyttar ännu en säng till infektionsavdelningen på ett sjukhus i Kiev i Ukraina – där covidsmittan återigen ökar.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Rekordhöga noteringar av antalet coviddöda och antalet nya smittade har gjorts i Ukraina under två efterföljande dagar. Huvudstaden Kiev återinför nu vissa smittskyddsrestriktioner.

Bland annat kommer allmänna platser som restauranger och teatrar att stängas under fredagen om inte alla anställda är vaccinerade.

Det senaste dygnet registrerades nära 24 000 nya smittade och 614 döda med covid-19 i landet som har 41 miljoner invånare. Sedan pandemins början har över 2,7 miljoner infektioner registrerats i Ukraina och 63 000 människor har dött.

Vaccinationskampanjen gick till en början trögt, men den senaste tiden har allt fler ukrainare tagit sprutan efter bland annat vaccinationskrav i skolor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.