Annons

Dödlig attack i rohingyaläger

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Personer tillhörande den muslimska minoritetsgruppen rohingya fotograferade i Kutapalong i Bangladesh för några veckor sedan. Bilden togs vid en begravningsprocession för en rohingyaledare som skjutits ihjäl.
Personer tillhörande den muslimska minoritetsgruppen rohingya fotograferade i Kutapalong i Bangladesh för några veckor sedan. Bilden togs vid en begravningsprocession för en rohingyaledare som skjutits ihjäl.Foto: Shafiqur Rahman/AP/TT

Minst sju personer har dödats i en attack mot ett muslimskt seminarium i ett flyktingläger i Bangladesh. I lägret bor främst personer som tillhör den muslimska minoritetsgruppen rohingya, som flytt från grannlandet Myanmar (tidigare Burma).

Gärningsmännen sköt ihjäl vissa av offren och högg andra med kniv, enligt uppgifter från en lokal polischef. Spänningarna har ökat i och omkring lägret sedan en lokal rohingyaledare sköts ihjäl för tre veckor sedan.

Omkring 740 000 rohingyer flydde 2017 från delstaten Rakhine i Myanmar, efter att landets armé inlett en massiv offensiv riktad mot folkgruppen. FN har kallat offensiven "ett skolboksexempel på etnisk rensning".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons