GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler känner sig trygga i Skåne

Årets trygghetsmätning visar att fler känner sig trygga. Det är även färre som uppger att de har utsatts för brott i polisregion Syd.
Skåne • Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 16:18
Mätningen kommer att sammanställas och analyseras lokalt. Det kommer därefter att presenteras i mitten av november.
Mätningen kommer att sammanställas och analyseras lokalt. Det kommer därefter att presenteras i mitten av november.
Foto: Per Karlsson/TT

– Att de boende tycker att vi bryr oss om de lokala problemen är väldigt viktigt och är ett bra betyg till vår samverkan med kommunerna för att reducera brott och andra problem, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef.

Enkäten skickades ut till 73 800 boende i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Resultatet visar att de boende känner sig tryggare när de är ensamma ute i sitt bostadsområde jämfört med förra året. De upplever också problemen har minskat där det bor. Däremot ligger andelen på brottsanmälan fortfarande på 36 procent.

– Varför inte fler anmäler att de utsatts för brott behöver vi ta till oss och fundera vidare över, säger Jarl.

Enligt Polisregion Syd kommer mätningen att sammanställas och analyseras lokalt och därefter presenteras i mitten av november.

– Det är främst de lokala resultaten, snarare än det regionala, som vi använder oss av i vårt fortsatta arbete tillsammans med kommuner och andra samarbetspartners.

Lovisa HenrikssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.