Annons

Förhör ifrågasatta – mordrättegång ställs in

En planerad mordrättegång i Svea hovrätt har ställts in några dagar före utsatt datum. Anledningen är att bevisning i form av inspelade förhör ifrågasatts, rapporterar Aftonbladet.
Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Gick förhören korrekt till? Frågan måste utredas sedan försvarsadvokaterna i ett mordfall misstänker fabricerad bevisning.
Gick förhören korrekt till? Frågan måste utredas sedan försvarsadvokaterna i ett mordfall misstänker fabricerad bevisning.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män som misstänktes vara inblandade i mordet nekade till brott och friades i tingsrätten. Fallet skulle prövas i hovrätten, men förhandlingen skjuts på framtiden sedan männens advokater invänt att polisen försökt påverka ett vittne i förhör.

– Med tanke på det som har kommit fram och de invändningar som försvaret har så måste den frågan om hur det här förhöret har gått till med vittnet självklart redas ut, säger åklagare Anna Asklöf till tidningen.

Annons

Advokat Jacob Asp skriver i en kommentar att vittnen måste höras på nytt med försvarare närvarande för att säkerställa att inte andra påverkats på ett otillbörligt sätt när de frågats ut.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att agerandet ska utredas.

""Av det som framkommer i rapporteringen kan polisernas agerande ifrågasättas och vår bedömning var att det omedelbart behövde anmälas till särskilda utredningar för en oberoende bedömning om det kan röra sig om lagbrott eller tjänstefel", säger Carina Lennquist, biträdande regionpolischef i Polisregion Öst, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons