GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förundersökning om tantrafestival läggs ned

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 03:07
Festivalen samlade omkring 500 personer. Mer än 100 testades positivt för covid-19. Arkivbild.
Festivalen samlade omkring 500 personer. Mer än 100 testades positivt för covid-19. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En tantrafestival i somras ledde till att mer än 100 personer smittades med covid-19. Händelsen polisanmäldes, men fallet kommer inte att leda till åtal – förundersökningen har lagts ned.

– Kravet är att det ska vara grovt oaktsamt för att anses vara fullbordat brott och dit når vi inte, säger förundersökningsledare Fabian Wallerström till SVT Värmland.

Frågan var om arrangörer och deltagare gjorde sig skyldiga till fara för annan, när de samlades på Ängsbacka kursgård i Molkom, norr om Karlstad, och umgicks nära.

– Av det som har framkommit i utredningen så finns inte anledning att anta att vare sig arrangörer eller kursdeltagare visat en sådan oaktsamhet som krävs för att det ska anses vara brottsligt, säger Fabian Wallerström.

Smittoutbrottet fick till följd att Norge skärpte reglerna för inresa från Värmland över gränsen markant.

Tantra är en beteckning på vissa texter inom buddhism och hinduism som bland annat beskriver yoga och rituella handlingar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.