GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hotade åklagare på Twitter – skulle "hängas"

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 09:36
Mannen åtalas vid Malmö tingsrätt. Arkivbild.
Mannen åtalas vid Malmö tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

"Man ska hänga Malmös poliser och åklagare i lyktstolpar längst Malmös gator" , skrev mannen på Twitter – och namngav därpå en särskild åklagare.

Där tyckte han att de skulle hänga "Tills de gör sitt jobb som man bör".

Nu åtalas mannen i 30-årsåldern vid Malmö tingsrätt för olaga hot mot tjänsteman. Hotet kom till åklagarens kännedom i somras, och bland bevisningen mot mannen finns bland annat beslagtagen telefon och den IP-adress som Twitterkontor skapats från.

Han åtalas även för olaga förföljelse samt överträdande av kontaktförbud gällande en annan person.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.