GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rådig chaufför kopplade loss brinnande släp

Ett lastbilssläp började brinna på riksväg 23 strax norr om Osby på fredagsmorgonen. Vägen stängdes av under släckningsarbetet.
Osby • Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 15:46
Tidigt på fredagsmorgonen började ett lastbilssläp att brinna i södergående riktning på riksväg 23 mellan Osby och Killeberg. På fredagsförmiddagen bärgades släpet.
Tidigt på fredagsmorgonen började ett lastbilssläp att brinna i södergående riktning på riksväg 23 mellan Osby och Killeberg. På fredagsförmiddagen bärgades släpet.
Foto: Magnus Wahlström

Larmet om branden kom vid 06-tiden på fredagsmorgonen.

– Det är ett lastbilssläp som brinner för fullt, säger Anders Pålsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Räddningsenheter från Osby och Älmhult tog sig till platsen, en parkeringsficka i södergående riktning mellan Killeberg och Osby.

Lastbilschauffören hade under färden upptäckt att släpet börjat att brinna. Vederbörande svängde då in i parkeringsfickan och kopplade loss släpet – ett rådigt ingripande enligt räddningstjänsten.

Troligtvis är det kylaggregatet i släpet som fattat eld. När brandkåren kom till platsen brann det med öppna lågor och ungefär halva släpet brann rejält innan elden var släckt. Inga personskador har rapporterats.

Vägen stängdes under en kortare tid på morgonen. Vid 11-tiden på förmiddagen bärgades släpet från platsen.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.