GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oväntat litet vinstlyft för Holmen

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:25
Dags för kvartalssiffror från skogsindustribolaget Holmen. Arkivbild
Dags för kvartalssiffror från skogsindustribolaget Holmen. Arkivbild
Foto: Janerik Henriksson/TT

Skogsindustribolaget Holmen redovisar en vinst före skatt på 969 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 705 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Trots vinstlyftet hamnade resultatet under marknadens förväntningar. Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 1 166 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Omsättningen steg till 4 877 miljoner kronor, upp från 3 727 miljoner ett år tidigare.

Aktien backar en dryg procent omedelbart efter offentliggörandet av rapporten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.