GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Poängkungen: ”Det hårda jobbet är grunden”

Emil Ekholm kunde knappast fått en bättre start i Tyringe. Laget leder serien – och Ekholm toppar poängligan.
– Det har rullat på bra, säger den Röglefostrade forwarden som kom till Tyringe från Troja/Ljungby inför säsongen.
ISHOCKEY • Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 16:58
Emil Ekholm trivs utmärkt i Tyrs Hov och han hoppas på storpublik när Tyringe gästas av Sölvesborg på lördag.
Emil Ekholm trivs utmärkt i Tyrs Hov och han hoppas på storpublik när Tyringe gästas av Sölvesborg på lördag.
Foto: Peter Paulsson

På sju matcher har Emil Ekholm prickat in sex mål och svarat för sex assist och han leder skytteligan i division två-serien.

– Målen har trillat in och jag har hittat bra kemi med mina kedjekamrater (Jesper Ahlgren och Ludvig Jansson), säger Ekholm inför lördagens match mot Sölvesborg.

Lite förvånad är han över att det trillat in så många poäng. Ekholm är en spelskicklig forward med offensiva kvaliteter, men inför säsongen lyfte han själv fram hårt jobb som främsta egenskap. Så att det skulle rassla på så här bra trodde han inte riktigt.

– Jag vet att jag har de offensiva bitarna också och vill vara den typen av kreativ spelare som även är med och bidrar med viktiga mål. Men det hårda arbetet är A-O, säger han.

Nu när du blivit skyttekung behöver du väl inte ägna dig åt en massa hårt jobb?

– (skratt) Jo, det behöver jag absolut. Det hårda jobbet är grunden, säger 192 centimeter Ekholm.

Vad säger du om lagets start på säsongen?

– Vi leder ju serien, så på så sätt har det ju gått bra. Men vi kan mycket bättre, vi har mer att ge, slår han fast.

Vad är det som inte riktigt fungerat?

– Vi har inte spelat bra i 60 minuter. Vi har gjort 20 bra minuter, sen 40 som ingen är nöjd med. Vi måste spela bra i 60 minuter och följa vår gameplan hela matchen.

Ta klubben tillbaka till Hockeyettan. Det är Tyringes tydliga målsättning och den skriver Ekholm under på till hundra procent.

– Absolut. Men ska vi ta oss långt måste vi bli bättre, spela som vi ska i 60 minuter. Vi har hög ”skillsnivå” i laget och det gör att vi kan nypa poäng och kanske vinna även när vi inte spelar så bra.

– Ska vi gå hela vägen måste vi höja oss och följa vår gameplan i 60 minuter, inte i 20 minuter. Men det där är en process.

Har ni hittat den nivån som krävs när det drar ihop sig till Alltvåan och playoff och kvalserien?

– Det tror jag absolut. Drivet finns där hos alla. Alla jobbar hårt varje träning och match, så det är jag övertygad om.

Emil Ekholm trivs förträffligt i Tyringe.

– Förväntningarna jag hade när jag kom hit har infriats. Det är precis så proffsigt som jag trodde och det är en klubb som är tydlig med att den vill något.

På lördagen kommer Sölvesborg till Tyrs Hov och då är det tänkt att det ska bli publikfest på Hovet (se annan artikel).

– Publiken är alltid bra i Tyringe och vi hoppas att det kommer extra mycket folk på lördag. Man får mycket hjälp av publiken, mycket extra energi, säger Ekholm.

Några heta spelare, förutom poängligaledaren, som publiken bör hålla ögonen på i Tyringe?

– Tommy Parran, vår skicklige back, gör ett bra jobb. Och så mina kedjekamrater Ahlgren och Jansson. Men det är många, Fredrik Hansson, Kim Runermark ... publiken gör klokast i att hålla ögonen på alla i Tyringe, säger Ekholm.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.