Inrikes

Polisen söker vittnen till smitningsolycka

Ingen är gripen efter en allvarlig smitningsolycka och nu söker polisen vittnen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Polisen söker vittnen till den allvarliga smitningsolyckan som inträffade i Söderhamnstrakten i tisdags kväll.

Den skadade pojkens föräldrar började leta efter honom när han inte kom fram med den buss han skulle ta och hittade honom då medvetslös i ett dike. Det är oklart hur länge han låg där innan han hittades. Pojken är allvarligt skadad och har ännu inte kunnat höras av polisen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

MP: Andersson visste om budgetdiskussioner

Magdalena Andersson fick information om interna diskussioner i Miljöpartiet om budgeten från M, KD och SD i förra veckan, enligt MP. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Inrikes
Inrikes S-ledaren Magdalena Andersson informerades redan i slutet av förra veckan om att Miljöpartiet var tveksamma till innehållet i budgeten från högerpartierna.
Det uppger MP för TT.

"Miljöpartiet berättade för Magdalena Andersson, i samband med förhandlingarna med Vänsterpartiet under slutet av förra veckan, att det fanns en intern diskussion i Miljöpartiet om M-KD-SD-reservationen, och att Miljöpartiet hade en annan syn än Socialdemokraterna på innehållet", står det i mejlet till TT.

MP syftar på det budgetförslag från högerpartierna som till slut vann i riksdagens omröstning.

– Vi har skrivit hur vi ser på den här situationen. Det är det vi har att utgå ifrån, säger Victor Thomsen, pressekreterare hos MP-språkröret Märta Stenevi.

"Fram till och med beslutet på onsdagen var Miljöpartiets inställning att vi ville ingå i en S-MP-regering. Det var också den informationen som Magdalena Andersson hade. Vi hade in i det sista anledning att tro att Centerpartiet skulle rösta på regeringens budget, eftersom vi nått överenskommelser på alla de områden som Centerpartiet krävde", står det i mejlet som vidare hänvisar till uppgörelserna om skog och strandskydd, samt las-överenskommelsen.

Riksdagens talman Andreas Norlén har kritiserat MP för att inte ha berättat för honom att man tänkte hoppa av regeringen om regeringens budget föll.

Om Norlén hade vetat hade han väntat med statsministeromröstningen till efter budgetomröstningen för att undvika att Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson skulle avgå bara sju timmar efter att hon blev vald.

Uppmaning från M

Talmannen har inte kritiserat Andersson. Däremot undrar Moderaterna om Andersson "fört talmannen bakom ljuset" och underlåtit att berätta vad som skulle hända om regeringens budget röstades ned. M har uppmanat Andersson att lägga korten på bordet.

En fråga är vad hon visste om hur MP skulle agera när hon lämnade en avrapportering till talmannen i måndags.

Enligt MP:s mejl till TT hade Andersson informerats om att det pågick interna diskussioner i Miljöpartiet om budgeten före samtalet hos talmannen.

Olika förklaringar

Magdalena Andersson uppgav natten till fredagen via sin pressekreterare Johan Ekström: "Magdalena Andersson fick beskedet att Miljöpartiet beslutat att inte ingå i regeringen på onsdagseftermiddagen, alltså efter att statsministeromröstningen ägt rum."

En annan förklaring lämnades till TT först. Den löd: ”Magdalena Andersson fick veta att Miljöpartiet inte ville ingå i regeringen med anledning av budgetfrågan på onsdagseftermiddagen, alltså efter att statsministeromröstningen ägt rum.”

Men hennes pressekreterare meddelade senare att det var en felaktig version.

Talmannen har djupt beklagat den politiska turbulensen som inträffade i onsdags och menar att det kan ha skadat förtroendet för bland annat riksdagen som institution.

Niklas Svahn/TT

Peter Wallberg/TT

FAKTA

Fakta: Det här hände under onsdagen

08.20: Annie Lööf (C) meddelar att Centerpartiet inte kommer att stödja regeringens budget.

10.00: Magdalena Andersson (S) väljs till Sveriges första kvinnliga statsminister.

16.10: Riksdagen röstar ja till budgetförslaget från M, KD och SD.

16.55: Miljöpartiet meddelar att partiet lämnar regeringen.

17.30: Magdalena Andersson (S) begär sig entledigad från statsministerposten.

(Klockslagen är ungefärliga.)

Inrikes

Bergström: Ny vaccinvariant kan tas fram snabbt

En ny 'kraftigt muterad' virusvariant har upptäckts i Sydafrika. Arkivbild.
Foto: Boris Roessler/AP/TT
Inrikes
Inrikes En ny virusvariant med ovanliga mutationer har upptäckts i Sydafrika. Internationellt växer nu oron för att den ska vara smittsammare än delta. På fredagseftermiddagen bekräftades det första europeiska fallet i Belgien. Sverige skulle kunna ha ett modifierat vaccin redo inom tre månader efter beslut, enligt vaccinsamordnaren Richard Bergström.

Statsepidemiolog Anders Tegnell anser dock att det är förtidigt att dra några slutsatser kring den nya virusvarianten.

– Med den lilla information vi har nu kan vi inte göra så mycket, säger han.

Den nya varianten, benämnd B.1.1.529, upptäcktes nyligen i Botswana och Sydafrika, där ett hundratal fall konstaterats. Ytterligare fall har dykt upp i Hongkong och Israel.

Vid en presskonferens i Johannesburg på torsdagen framkom att varianten bär på en mycket ovanlig konstellation av mutationer som skulle kunna runda kroppens immunförsvar, och därmed göra viruset mer smittsamt.

Den nya varianten ska ha minst tio olika mutationer på den så kallade ACE2-receptorn, den del av viruset som först kommer i kontakt med cellen. Den nu dominerande deltavarianten har som jämförelse två.

– Det kommer att ta några veckor för oss att förstå vilken påverkan den här varianten har, sade Maria Van Kerkhove, epidemiolog på Världshälsoorganisationen WHO, i en video som laddades upp på organisationens Twitterkonto på torsdagen.

Stor oro

Forskare och politiker i flera länder uttrycker stor oro över varianten, men statsepidemiolog Anders Tegnell menar att det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser.

– Det har varit ganska många varianter som har varit uppe på tapeten under den här ganska långa perioden vi har haft delta, och ingen av dem har lyckats slå igenom. Med den lilla information vi har nu kan vi inte göra så mycket, säger han.

TT: Hur ser du på det stora antalet mutationer jämfört med delta?

– Det har många av de tidigare varianterna också haft, så där tycker jag inte att den här sticker ut så mycket. Det som möjligen gör att den sticker ut lite mer är att den verkar öka ganska snabbt i Sydafrika, men där finns det väldigt många andra faktorer som kan påverka.

TT: Vad vet vi om den här varianten?

– Det är en ny variant. Den har mutationer i spikproteinet som många varianter har haft, och det finns en möjlighet att det kan påverka immunitet och även viss spridningsförmåga.

TT: Finns det en risk för att befintliga vaccin kan skydda sämre mot den här varianten?

– Vi får se när vi får bättre data på det. Men vi vet att med den vaccinproduktionsmodell vi har i dag är det fullt möjligt och till och med relativt enkelt att ändra vaccinet om det skulle behövas.

Bioteknikföretaget Biontech uppgav på fredagen att man studerar hur väl det vaccin bolaget utvecklat tillsammans med Pfizer svarar mot den nya virusvarianten. Data beräknas vara tillgänglig inom två veckor, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Sverige skulle kunna ha vaccin som skyddar mot den nya varianten inom tre månader efter att beslut fattats, säger vaccinsamordnaren Richard Bergström till DN.

Han poängterar också att Sverige har kontrakt på totalt nära 30 miljoner doser från Pfizer och Moderna för 2022.

– I princip samtliga dessa kommer att kunna vara modifierade till att skydda också mot en ny variant av viruset om det skulle visa sig behövas, säger Bergström.

Storbritannien stoppar flyg

Storbritannien meddelade sent på torsdagen att samtliga flyg från sex länder — Sydafrika, Botswana, Eswahini, Lesotho, Namibia och Zimbabwe – stoppas från och med lunchtid på fredagen. Även Israel och Singapore har infört reserestriktioner.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen twittrade på fredagsmorgonen att även EU vill stoppa alla flyg mellan södra Afrika och unionen. En rad EU-länder har redan fattat egna beslut om förstärkta restriktioner.

Anders Tegnell tror inte att ett resestopp skulle ha någon större effekt, annat än för länder med direktflyg till de berörda områdena.

– Då hamnar man i ett lite annat läge, ungefär som vi med Iran förra året. Då kan jag se att man gör den här bedömningen, men annars är det i princip omöjligt att ha koll på alla reseströmmar.

Regeringen förlängde så sent som på torsdagen det tillfälliga inreseförbudet som innebär att inresande till Sverige från utomnordiska länder måste uppvisa vaccinationsintyg. För att införa ett totalt flygförbud krävs ett nytt regeringsbeslut.

"Regeringskansliet arbetar med frågan och står i direktkontakt med expertmyndigheterna Transportstyrelsen och Folkhälsomyndigheten", skriver Jennie Zetterström, pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth, i ett mejl till TT.

På torsdagen sattes den nya virusvarianten upp på WHO:s lista för bevakning. Där hamnar varianter som misstänks utgöra en risk, men vars påverkan är oklar. WHO:s expertgrupp sammanträder under fredagen i Geneve för att ta ställning till om varianten ska lyftas upp på listan över oroväckande varianter.

Om så sker tilldelas den – likt alfa, beta, gamma och delta – en grekisk bokstav.

Simon Uggla/TT

Anders Tegnell, statsepidemiolog. Arkivbild.
Anders Tegnell, statsepidemiolog. Arkivbild.
Foto: Claudio Brescian /TT

FAKTA

Fakta: WHO:s gradering av mutationer

För att hålla ordning på de olika virusvarianterna har Världshälsoorganisationen, WHO, upprättat fyra olika klassificeringar:

Oroväckande varianter (variants of concern)

Varianter av intresse (variants of interest)

Varianter under bevakning (variants of monitoring)

Tidigare bevakade varianter (formerly monitored variants)

På listan över oroväckande varianter återfinns just nu de fyra varianterna alfa, beta, gamma och delta.

På intresselistan återfinns varianterna lambda och mu.

På bevakningslistan finns åtta varianter, varav en är den nya varianten B.1.1.529.

: WHO

Inrikes

Tvingade exflickvän gifta sig med en annan man

En man tvingade sin exflickväns manlige bekant att gifta sig med henne. Arkivfoto: Fotograferna Holmberg
Foto: Martina Holmberg / TT
Inrikes
Inrikes När mannen upptäckte att exflickvännen hade en manlig bekant i lägenheten rövade han bort besökaren som misshandlades grovt och tvingades gifta sig med kvinnan.
Nu döms mannen och en kamrat för människorov med inslag av hedersmotiv.

Kvinnan hade bjudit hem en tidigare bekant man för att de skulle dricka kaffe och titta på film. Plötsligt dök hennes expojkvän upp utanför lägenheten i Alvesta tillsammans med en kamrat.

Kvinnan ville inte öppna men de objudna gästerna tog sig in med nyckel. Den inbjudne mannen tvingades sedan att följa med till en annan bostad. Där misshandlades han med ett ben från en fåtölj, ett svärd samt med sparkar och slag av expojkvännen och kamraten.

Efter en stund anslöt sig ytterligare fem–sex personer, en av dem var kvinnans bror. De beslutade att tvinga den misshandlade mannen att gifta sig med kvinnan han besökt. Sedan han gått med på giftermålet presenterades han för kvinnans föräldrar och tvingades skriva under handlingar för ett äktenskap. Trots hot om repressalier polisanmälde han efter ett tag misshandeln och äktenskapsarrangemanget.

Nu döms expojkvännen och hans kamrat av Växjö tingsrätt för människorov och påföljden blir fängelse i fyra år och sex månader.

De båda männen förnekar brott men tingsrätten tror inte på deras historier. Att det finns hedersmotiv är försvårande för de båda.

Inrikes

Kvinna död efter branden i Ånge

En person omkom i branden.
Foto: Gobiten.se/TT
Inrikes
Inrikes En kvinna i 70-årsåldern omkom och en person skadades allvarligt i den stora fastighetsbranden i Ånge.
Brandförloppet var dramatiskt.
– Det var personer som fick ta sig ut genom att hoppa, säger Marcus Ceder vid polisen.

Larmet om fastighetsbranden kom klockan 08.41 på fredagen. Bilder från platsen visade hur det brann med öppna lågor högst upp i flerfamiljshuset, som har fyra våningar och består av 18 lägenheter. Branden spred sig till flera av lägenheterna och till husets vind.

Rökutvecklingen var kraftig.

– Vi satt och pratade och plötsligt var det en tjock dimma som gjorde att vi inte kunde se grannhuset. Då ringde vi 112, säger Johan Bennelöv, en av de boende i huset, till DN.

Marcus Ceder, gruppchef på polisen i Ånge, berättar att människor hoppade för att undkomma eldsvådan och röken.

– Sedan vet jag inte från vilken våning och liknande. Räddningstjänsten har också evakuerat personer från taket med stegbil, säger han till TT.

Under kontroll

Räddningstjänsten var på plats med omkring 35 personer för att bekämpa branden, som vid lunchtid var under kontroll.

– Vi kom fram till en ganska kaotisk situation, säger Johan Kejser, räddningsledare vid räddningstjänsten, på en pressträff om branden.

Senare under dagen hade räddningstjänsten avslutat det akuta släckningsarbetet

– Vi har en mindre styrka på plats under natten, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten.

En närliggande fastighet utrymdes eftersom det kommit in rök.

Kvinna omkom

Polisen bekräftar att en kvinna i 70-årsåldern omkom i samband med branden.

Omkring 20 personer drabbades, varav de flesta fick hjälp på en hälsocentral eller kontrollerades av sjukvårdspersonal på plats. En person vårdas på sjukhus.

Det är en vuxen person som vårdas med allvarliga skador, enligt ett pressmeddelande från Region Västernorrland.

Länssjukhuset i Sundsvall gick under förmiddagen upp i katastrofberedskap och förberedde med lokaler och personal för att kunna ta hand om många skadade, men återgick senare till normal verksamhet.

Stora resurser från polis och ambulans fanns på plats vid branden och ett område med tält, bårar och filtar upprättades för att vårda lindrigt skadade som inte var i behov sjukhusvård.

Kommunal kriscentral

Mattias Robertsson Bly, kommunchef i Ånge, säger att 25 personer är folkbokförda i det brandhärjade huset. Kommunen upprättade en kriscentral för att ta emot de drabbade.

Branden utreds som allmänfarlig vårdslöshet. Enligt polisen finns det omständigheter som tyder på att det kan röra sig om oaktsamhet.

– Det utgår vi från nu. Vi har inget som indikerar att den ska vara anlagd i nuläget, säger Marcus Ceder vid polisen i Ånge på pressträffen.

Brandplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Mattias Robertsson, Ånge kommunchef, Johan Keijser, räddningsledare och Marcus Ceder, gruppchef Ånge, under presskonferensen.
Mattias Robertsson, Ånge kommunchef, Johan Keijser, räddningsledare och Marcus Ceder, gruppchef Ånge, under presskonferensen.
Foto: Mats Andersson/TT
Räddningstjänst på plats för att bekämpa fredagens brand i Ånge.
Räddningstjänst på plats för att bekämpa fredagens brand i Ånge.
Foto: Mats Andersson/TT
Räddningstjänsten hade ett stort antal resurser på plats för att bekämpa den stora branden.
Räddningstjänsten hade ett stort antal resurser på plats för att bekämpa den stora branden.
Foto: Mats Andersson/TT

Inrikes

Buss och lastbil i krock – flera till sjukhus

Flera ambulanser har ryckt ut till olycksplatsen i Sundsvall.
Foto: Gobiten.se/TT
Inrikes
Inrikes Flera personer har skadats i en olycka mellan en buss och en lastbil i Sundsvall. Polisen uppger att det var halt på platsen.
PREMIUM

– Det var två stycken fastklämda som vi har klippt loss. Ett antal personer i bussen var medvetslösa när vi kom fram, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Lars Hammarström säger att cirka tio personer skadades i olyckan där bussen hamnade på sidan i en brant slänt. Fem av dem fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är inte känt.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native NSK

Kommer nya iPhone 13 att vinna över skeptiska företagare?

www.mariacasino.se

Apple tog världen med storm 2007 med lanseringen av iPhone, som kallades "en iPod med mobilanslutning och internet" Den första iPhone-versionen följdes av ett flertal framgångsrika modeller som fortfarande är populära i dag.

Vi kan dock inte påstå att hela världen är övertygad när det gäller iPhone, då en stor del av befolkningen världen över fortfarande fortfarande Android-smartphones, till exempel Apples största konkurrent Samsung. Efter den enorma framgången med iPhone 12-serien säger ryktena att en ny iPhone 13 dock är på gång.

Varje gång Apple arbetar inför lanseringen av en ny iPhone-modell är världen fylld av spekulationer om den nya telefonens funktioner och teknik. Smartphone-användare världen över håller öronen öppna för nyheterna, och alla undrar om den nya iPhone kommer att kunna övertyga även skeptikerna till telefonen.

Den har tillräckligt snabb internet för att du ska kunna slå vem som helst i onlinespel

Om du älskar att spela onlinespel och vinna har du ytterligare en anledning att älska den nya iPhone. Den ska vara otroligt snabb med helt överlägsen internethastighet, vilket är perfekt för dig som gillar onlinespel.

Vi är många som säkert kan relatera till hur vi har fastnat eller hur vår telefon har hängt sig när vi spelar spel online på olika underhållningssajter. En av orsakerna till detta är internethastigheten hos telefonen, och det kan vara frustrerande. Med ökad hastighet och en bättre telefon har du en ökad möjlighet att vinna, eftersom du har fördelen av en snabbare och bättre anslutning. Nu kan du definitivt njuta av fördelarna med snabbt internet genom att öppna dina favoritunderhållningssajter, till exempel mariacasino.se, njuta av spel, dela dina erfarenheter och inte ens komma ihåg hur komplicerat det var på din gamla telefon.

Det ryktas också att telefonen ska ha 5G-kapacitet för användare över hela världen. För närvarande har iPhone 12 5G-internet, men det är bara tillgängligt för användare som bor i USA. 5G blir dock mer populärt världen över, även i Sverige. Det har därför spekulerats om att Apple kan komma att göra detta mer allmänt tillgängligt i nästa modell, så oavsett var du befinner dig kan du förvänta dig mobila internethastigheter på en iPhone som slår allt du sett tidigare!

Displayen är tydligare - bra för onlinespel

Den nya displyen sägs integrera ProMotion-skärmteknik. ProMotion-tekniken gör skärmen ännu tydligare än den redan är. Även om kritiker har påpekat att en ProMotion-skärm belastar batteriet ytterligare, blir det enkelt att fixa om Apple använder LTPO-teknik i kombination med ProMotion-skärmen!

Ny kamerateknik

För närvarande har den dyraste iPhone 12-versionen, iPhone 12 Pro Max, tre kameror i kombination med LiDAR (Light Detection and Ranging). Fans har dock spekulerat att iPhone 13 kommer att ha fyra kameror och LiDAR-teknik. Även om detta rykte anses av de flesta skeptiker vara osannolikt, antas det att Apple kommer att förbättra vidvinkelkamerorna och utvidga ProRAW-funktionen till alla modeller av iPhone 13, inte bara Pro-modellerna.

Ändringar i utformningen

Enligt rykten kan Apple komma att introducera nya iPhone-färger, bland annat brons och en matt svart färg. Dessutom har man förbättrat den vattenresistenta tekniken och till och med gått så långt som att ta bort laddningsporten och ersätta den med trådlös laddning.

Viktigast att ta med sig

Den nya iPhone 13 kommer troligen att väcka intresse inte bara hos hardcore-fans utan även hos skeptiker. Kamerafunktionerna, den snabba internethastigheten och den trådlösa laddningstekniken kan kanske få en del Android-användare att byta sida.

Inrikes

USA:s Blinken till Sverige för Osse-träff

USA:s utrikesminister Antony Blinken i Senegal i förra veckan.
Foto: Andrew Harnik/AP/TT
Inrikes
Inrikes USA:s utrikesminister Antony Blinken kommer till Sverige i nästa vecka för att delta i Osse-mötet, som hans svenska motsvarighet Ann Linde bjudit in till.
PREMIUM

Blinken – som ofta beskrivs som en "diplomaternas diplomat – reser först till Lettland och sedan till Sverige, där utrikesminister Ann Linde (S) den 2–3 december står värd för Osses (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa) utrikesministermöte. Linde är ordförande i Osse.

Blinken anländer till Sverige dagen före mötet, onsdagen den 1 december, säger USA:s assisterande utrikesminister Karen Donfried på en telekonferens.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Åtalas för våldtäkt och övergrepp mot barn

En man i 50-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn och flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En man i 50-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn och flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt åtalet har mannen under flera år vid upprepade tillfällen utfört sexuella handlingar mot en liten flicka. Vid de första tillfällena var flickan bara fyra år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Regeringsförklaring planeras på tisdag

Magdalena Andersson väntas läsa upp sin regeringsförklaring på tisdag nästa vecka.
Foto: Jessica Gow/TT
Inrikes
Inrikes En regeringsförklaring och en presentation av nya ministrar kan hållas på tisdag. Talmannen har nu planeringen klar.
PREMIUM

Om Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson på nytt väljs till statsminister på måndag så planerar talmannen för en regeringsförklaring på tisdag klockan 9.30. Det uppger talmannens pressekreterare för TT.

Därefter ska Andersson läsa upp en lista på sina nya statsråd. Och sedan ska en skifteskonselj hållas – vilket är då en statsminister går till kungen och regeringen formellt tillträder.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 129 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL