GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prisad illustratör har avlidit

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 10:12
"The Tortoise & The Hare," "The Little Mermaid," och "The Lion and the Mouse är illustrerade av Jerry Pinkney, som nu avlidit.
"The Tortoise & The Hare," "The Little Mermaid," och "The Lion and the Mouse är illustrerade av Jerry Pinkney, som nu avlidit.

Illustratören Jerry Pinkney har avlidit i en ålder av 81 år.

Genom årens lopp har han illustrerat över 100 barn- och ungdomsböcker, bilderböcker, nonfiction och noveller.

Den första boken kom ut 1964,  ”The adventures of spider: West African folk tales”.  Bland den långa listan av böcker kan nämnas ”The traveling frog”, ”The clock museum babushka”, ”The tortoise & the hare”, "Prince Littlefoot”, ”The ugly duckling”, ”The nightingale”, ”The lion and the mouse” och ”The little mermaid”.

För sin gärning har han belönats med många fina utmärkelser, som Boston globe-horn book wward, Caldecott honor book, Coretta Scott King honor award och New York Times/New York public library best illustrated children's books award.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.