GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rysk styrränta höjs för sjätte gången i år

Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 13:27
Ryssland centralbank höjer både styrräntan och inflationsprognosen. Arkivbild
Ryssland centralbank höjer både styrräntan och inflationsprognosen. Arkivbild
Foto: Alexander Zemlianichenko AP/TT

Rysslands centralbank stramar åt penningpolitiken med att höja sin viktigaste styrränta till 7,5 procent. Det innebär att centralbanken bara i år har höjt räntan sex gånger.

Räntehöjningen sker mot bakgrund av ett inflationslyft till den högsta nivån på fem år och centralbanken flaggar för fler räntehöjningar.

För 2022 höjer centralbanken sin prognos för styrräntan till 7,3-8,3 procent, vilket kan jämföras med tidigare nivå på 6-7 procent.

Samtidigt höjer banken sin inflationsprognos för i år till 7,4-7,9 procent, upp från tidigare 5,7-6,2 procent.

Inflationsmålet i Ryssland ligger på 4 procent och i oktober låg inflationen på 7,8 procent.

Joakim Goksör/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.