Annons

"Sverige i chock" – så rapporteras Einárs död

Dödsskjutningen av den svenske rapparen Einár, artistnamn för Nils Grönberg, rapporteras i flera ledande europeiska och internationella medier.
Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen.
Tända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Prisbelönte tonårsrapparen Einár dödad i 'gängrelaterad' skjutning", skriver brittiska The Independent. Flera brittiska medier, så som Daily Mail och The Mirror, har rapporterat nyheten.

"Sverige i chock", skriver italienska Libero. Även tidningen La Repubblica skriver om Einár: "19-årig svensk rappare ihjälskjuten".

Annons

Andra medier som rapporterar om den Grammisvinnande artistens död är bland annat franska Le Progrès och tyska Der Spiegel.

"Einàr var i princip okänd i Tyskland. Men i sitt svenska hemland däremot var han ett namn som blev känt även långt utanför hiphop-scenen", skriver Der Spiegel i sin artikel.

Även ledande internationella nyhetsbyråer som amerikanska AP, franska AFP och brittiska Reuters skriver stort om dödsskjutningen. I den CNN-publicerade Reuterstexten står det att skjutningen "har ökat vreden över det gängrelaterade våldet som har drabbat det nordiska landet de senaste åren".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons