GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vinslöv tog en kassaskåpssäker seger

Ett lyckat målvaktsbyte och ett stabilt och metodiskt spelande Vinslövs HK:s grundlade en efterlängtad bortaseger mot Anderstorp.
– Jag tycker det kändes kassaskåpssäkert, säger VHK-tränaren Pelle Käll efter 30–26.
HANDBOLL • Publicerad 22 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:16
Linus Olsson kom in i Vinslövs HK:s mål efter en kvarts spel och började storspela direkt.
Linus Olsson kom in i Vinslövs HK:s mål efter en kvarts spel och började storspela direkt.
Foto: Stefan Sandström

Käll varnade inför matchen att det skulle vara ett helt annat Anderstorp som Vinslöv mötte nu än det som de krossade i Svenska cupen. Dessutom har Vinslöv haft svårt för Smålandslaget borta de senaste åren, en faktor viktig som någon annan.

– Vi har fått storstryk här uppe två år i rad så det känns riktigt skönt att få vända den trenden, säger Käll som i matchen saknade sin avstängde högernia Alfred Olsson och sparade halvskadade Emil Schuster.

Deras frånvaro märktes dock inte nämnvärt även om Anderstorp hade en tvåmålsledning, 10–8, efter kvarten spelad. Då tog Käll timeout, ändrade sitt offensiva försvar till klassiskt sex-noll och satte in Linus Olsson i målet istället för Simon Bengtsson som inte fått tag i bollarna.

– Det är två helt olika målvaktstyper, och det är en styrka att kunna använda dem som vi gör.

Och målvaktsbytet var lyckat. Mycket lyckat.

Linus Olsson räddade det första skottet, Och andra. Och tredje. Och fjärde.

Faktum är att han höll nollan i nästan tio minuter samtidigt som Vinslöv gjorde fem raka mål under samma tid. Då hade 10–8 i Anderstorps favör blivit till 13–10 i Vinslövs favör, och efter det släppte Vinslöv aldrig greppet om matchen.

– Efter vår timeout får vi träff på dem, och då är det aldrig några problem. I andra har vi chansen att rycka flera gånger men slarvar lite, säger Käll som aldrig var orolig trots att Anderstorp under stora delar av andra halvlek försökte spela sju mot sex i sina anfall.

– Vi löser det också och gör mål framåt, och släpper aldrig upp dem. Det är en riktigt bra bortamatch från vår sida, och i andra känns det som om vi spelar ganska safe hela tiden.

Inte ens en straffmiss av Sebastian Hansson eller ett oerhört offensivt försvarsspel från Anderstorps sida kunde rubba Källs Vinslöv denna kväll.

– Vi spelar precis så lugnt och metodiskt som vi ska göra. Man ska komma ihåg att vi saknade både Alfred Olsson och (Emil) Schuster så jag måste berömma killarna i dag, det är så här man ska vinna på bortaplan.

I matchens allra sista sekund trampade vänstersexan Sebastian Hansson snett och fick omedelbar vård. Lite oroande inför Vinslövs nästa match som är mot Amo borta nästa söndag och blir lite av en seriefinal.

– Förhoppningsvis ska det inte vara några problem, vi har åtta dagar till den matchen. Det blir en lite tuffare utmaning, men det ska bli roligt och vi ska försöka sno med oss två poäng därifrån också, säger en nöjd Pelle Käll.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.