GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Iransk guvernör slagen under invigning

Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 16:15
En guvernör i Iran blev slagen under ett tal. Arkivbild.
En guvernör i Iran blev slagen under ett tal. Arkivbild.
Foto: Florian Schroetter/AP/TT

En ovanlig scen utspelade sig i nordvästra Iran under lördagen. I samband med att provinsen Östazarbaijans nya guvernör Abedin Khorram höll sitt första tal gick en man upp på scenen och slog till honom hårt i ansiktet med öppen handflata.

Sådana övertramp är ovanliga i landet, som i praktiken är en religiös diktatur.

Mannen och den chockade guvernören puttade sedan lite på varandra innan säkerhetsvakter sprang upp och drog bort mannen. Allt fångades på film, som The Guardian har publicerat.

Motivet är okänt, men flera rapporter gör gällande att mannen hade privata anledningar.

Khorram – en tidigare brigadgeneral som blev i landet känd efter att ha varit tillfångatagen i Syrien 2013 – säger att han inte känner mannen.

– Jag ville inte ta upp det, men ni ska veta att jag blev slagen och piskad tio gånger om dagen av fienden. Jag anser att den här mannen är på samma nivå, men förlåter honom, sade han efteråt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.