Annons

Lärare straffas – kallade elever för åsnor

Publicerad 23 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Enligt Skolverket har läraren under flera år visat oskicklighet i sin yrkesövning. Arkivbild.
Enligt Skolverket har läraren under flera år visat oskicklighet i sin yrkesövning. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Läraren tog inte flickor i hand och pratade inte med elever som han hade konflikter med. Han kallade elever för "åsnor" och "dumma i huvudet". Nu fråntas han sin lärarlegitimation, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

– I det här fallet är det oskicklighet under lång tid och en oskicklighet som består även fast man har fått möjlighet att rätta till det, säger Nils Penton, jurist vid Skolverket, till tidningen.

Annons

En rektor på en skola som mannen arbetat på i Eskilstuna skriver i ett uttalande att läraren är "olämplig på alla sätt". På en skola i Nyköping ska han ha uttryckt att eleverna är "dumma i huvudet". Enligt en skola i Stockholm ska han ha kallat alla i klassen för åsnor. En elev kallade han för älskling.

I sitt beslut skriver Lärarnas ansvarsnämnd att mannen inte velat komma tillrätta med sitt beteende. Läraren har ställt sig oförstående till anklagelserna och har uppgett att han känner sig diskriminerad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons