GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Israel godkänner nya byggen på Västbanken

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 08:45
Bild från ett separat bygge i Givat Hamatos. Arkivbild.
Bild från ett separat bygge i Givat Hamatos. Arkivbild.
Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Israel har godkänt bygget av 1 355 nya bostäder i bosättningar på den ockuperade Västbanken, meddelar den israeliska regeringen.

– Vi håller vad vi har lovat, säger den israeliske bostadsministern Ze'ev Elkin enligt Jerusalem Post.

Frivilligorganisationen Peace Now, som granskar bosättningar i området, har uppgett att Israel planerar att godkänna bygget av nästan 3 000 nya bostäder under den kommande veckan.

Ned Price, talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet, sade redan i fredags att USA var "bekymrat" över de planerade byggena och uppmanade Israel och palestinierna att "undvika att göra något som riskerar att trappa upp konflikten och underminera arbetet för att nå en tvåstatslösning".

Rättad: I en tidigare version beskrevs bostäderna på ett felaktigt sätt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.