GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Koalitionen: Över 260 dödade i strider i Jemen

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 19:22
Regeringstrogna soldater i närheten av Marib, Jemen. Arkivbild.
Regeringstrogna soldater i närheten av Marib, Jemen. Arkivbild.
Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Den regeringstrogna militärkoalitionen i Jemen, som leds av Saudiarabien, uppger att fler än 260 Huthirebeller har dödats i flygräder de tre senaste dagarna.

Enligt koalitionens egna uttalanden har omkring 1 600 rebeller dödats i de två senaste veckornas flygräder i närheten av den strategiskt viktiga oljestaden Marib.

Det är en av de sista större städerna som fortfarande är under regeringens kontroll i norra Jemen. Huthirebellerna, som stöds av Iran, har sedan 2014 kontrollerat Jemens huvudstad Sanaa och stora områden i landets norra delar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.