GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Få skador efter kraftigt skalv i Taiwan

Ett kraftigt skalv har drabbat nordöstra Taiwan. Jordbävningen skedde i staden Yilan strax efter klockan 13, lokal tid.
En person har rapporterats skadad.
Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:46

Enligt Taiwans vädermyndighet hade skalvet magnituden 6,5 medan USA:s geologiska myndighet USGS har bedömt det till 6,2. Skalvets centrum var 6,7 kilometer ned i marken.

En kvinna som träffats av fallande stenar i östra Hualien under skalvet är den enda person som har skadats såvitt känt. Hennes vänner ska efter skalvet ha burit ned henne från ett berg i området, som är populärt bland turister.

Det har inte kommit några rapporter om större skador. Det förväntas inte heller enligt den centrala vädermyndigheten.

– Allmänheten behöver inte vara alltför orolig, säger Chen Kuo-Chang vid myndighetens seismologiska centrum.

Tunnelbanesystemet i storstaden Taipei, som ligger några mil längre norrut, stängdes som en försiktighetsåtgärd efter skalvet men öppnade igen efter nästan en timme.

Taiwan drabbas regelbundet av jordbävningar, eftersom landet ligger nära skarven mellan två teutoniska plattor som trycker mot varandra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.