GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinna död i olycka – man misstänks för brott

En förare, en ung man, är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada i samband med den allvarliga trafikolyckan norr om Hudiksvall.
Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 22:13
En man misstänks för flera brott i samband med en allvarlig trafikolycka. Arkivbild.
En man misstänks för flera brott i samband med en allvarlig trafikolycka. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

– Han blev gripen men anhölls inte, utan fick gå efter förhör. Misstankarna kvarstår men han är på fri fot, säger RLC-befäl Pontus Hjelm till helahälsingland.se.

Enligt tidningen var det en personbil och en husbil som frontalkrockade på E4 i höjd med Jättendal på lördagen, varefter ytterligare två bilar körde in i de krockade ekipagen.

En kvinna i 40-årsåldern omkom i olyckan, och fem personer fördes skadade till sjukhus. En av de skadade ska vara ett spädbarn. Det är oklart hur allvarligt skadeläget är.

Den aktuella vägsträckan saknar mittseparation. Trafikverket ska utreda olyckan och i ett första steg kan det bli fråga om sänkt hastighetsbegränsning.

– Vi kommer definitivt att göra en utredning för det gör vi på alla allvarliga olyckor där människor blir allvarligt skadade eller omkomna och vi håller på att se över hur vi kan mittseparera vägarna men det tar tid och därför håller vi på med en översyn av hastigheten för att kunna öka säkerheten", säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till SR P4 Gävleborg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.