Annons

Massivt och fartfyllt i "Riders republic"

Ett enormt berg, fler än femtio spelare och fyra olika sporter.
Det är upplagt för fartfyllt kaos i "Riders Republic".
– Man ska känna sig som ett "badass" i backarna ganska direkt, säger Thomas Geffroyd på Ubisoft.
Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
I "Riders republic" samsas omkring 50 spelare i masstarter som sker varje halvtimme. Pressbild.
I "Riders republic" samsas omkring 50 spelare i masstarter som sker varje halvtimme. Pressbild.Foto: Ubisoft/TT

Utvecklingskontoret Ubisoft Annecy, beläget i franska Alperna, är inte främmande för att ge sig på att skapa ett spel som kretsar kring äventyrssporter i nedförsbacke.

I kommande "Riders Republic" samlas extremsportare på snowboard, skidor, cykel, snöskoter och till och med wingsuit i ett enormt bergmassiv för att tävla, leka eller hänga.

Annons

– Grundpelarna är den mäktiga naturen, äventyrsport och att det ska vara socialt och roligt, säger Thomas Geffroyd, innehållsdirektör.

En stor karta

Berget där allt utspelas beskrivs som enormt. Skaparna har tagit godbitarna från sju nationalparker i USA (Bryce Canyon, Sequoia, Yosemite, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain och Grand Teton). Med hjälp av satellitdata, platsbesök och till och med ljudupptagningar har bitarna återskapats och sytts ihop som ett lapptäcke.

– Vi såg till att de inte bara kunde inrymma alla banor, tävlingar och evenemang som är kopplade till spelupplevelsen, utan också att det är en lekplats där spelarna kan uttrycka sig utanför dem, säger Geffroyd.

Spelet kan ses som en uppföljare till 2016 års "Steep", men kanske fick det blandade mottagandet (pc-versionen har måttliga 72 på Metacritic) Ubisoft att byta namn.

– Det är samma team, samma studio. Men jag skulle säga att det är ganska olika spel, hela upplevelsen har vridits upp till elva, säger Geffroyd.

Spelarnas eget berg

Den sociala aspekten är något som har vuxit sig starkare under pandemin. Att få spelet att ens fungera med alla spelare samtidigt var i sig en utmaning, framför allt över plattformsgränserna.

– En annan var hur ska vi få dem att inte bara spela tillsammans, utan uppföra sig och ha roligt?

Det handlar bland annat om så kallade masstarter som påbörjas varje halvtimme i spelet. De tar ungefär en kvart-tjugo minuter att genomföra, och sedan får spelarna roa sig själva på berget tills nästa evenemang startar.

– Vi vill att spelarna ska inmundiga den värld vi har att erbjuda, men vi tänker oss att vi ska lyssna på spelargemenskapen, och se till att de kan göra världen till sin egen, säger Thomas Geffroyd.

Gustav Sjöholm/TT

Sju nationalparker har återskapats som ett berg i "Riders Republic". Omkring 40 landmärken från parkerna har klämts in. "Vi försökte återskapa så mycket som möjligt, jag tror att vi har en värld som känns väldigt nära respektive nationalpark", säger Thomas Geffroyd vid Ubisoft Annecy. Pressbild.
Sju nationalparker har återskapats som ett berg i "Riders Republic". Omkring 40 landmärken från parkerna har klämts in. "Vi försökte återskapa så mycket som möjligt, jag tror att vi har en värld som känns väldigt nära respektive nationalpark", säger Thomas Geffroyd vid Ubisoft Annecy. Pressbild.Foto: Ubisoft/TT
Vissa urbana miljöer verkar också ha klämts in i det jättelika området. Pressbild.
Vissa urbana miljöer verkar också ha klämts in i det jättelika området. Pressbild.Foto: Ubisoft/TT
Fakta: "Riders Republic"

Fakta: "Riders Republic"

"Riders Republic" är ett extremsportspel som utspelar sig i en öppen värld där fler än 50 spelare samtidigt kan tävla i olika lägen som masstarter och sex mot sex.

Spelet ger också intrycket av att fler personer är på berget samtidigt, genom att tidigare spelares lopp sparas och spelas upp.

Spelet har försenats flera gånger, men ska nu till slut släppas den 28:e oktober till Playstation 4/5, Xbox One/Series X/S, Stadia, Luna och pc.

Källor: Ubisoft, IGN.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons