Annons

Mourinho och Spalletti utvisade i toppmötet

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
José Mourinho fick syna det röda kortet mot Napoli.
José Mourinho fick syna det röda kortet mot Napoli.Foto: Andrew Medichini AP/TT

Serie A-mötet mellan Roma och Napoli blev en mållös historia. Då tappade både lagens tränare humöret och tilldelades var sitt rött kort.

José Mourinho har en tuff vecka bakom sig. I torsdags åkte hans Roma på en 1–6-smäll borta mot norska Bodø/Glimt i Conference League-gruppspelet och portugisen stuvade om rejält i elvan inför mötet med Napoli. Flera av dem som spelade från start i Norge fick inte ens vara med på bänken i det italienska toppmötet.

Annons

Men förändringarna gav inte önskad effekt och det haltande spelet i andra halvlek blev för mycket för Mourinho som tog ut sin ilska på domaren innan han fick sitt andra gula kort och skickades upp på läktaren.

På tilläggstid surnade även Napolitränaren Luciano Spalletti till och tilldelades ett direkt rött kort.

0–0 innebär att Roma sätter stopp för serieledande Napolis åtta matcher långa segersvit. Det italienska huvudstadslaget parkerar på fjärde plats i Serie A-tabellen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons