GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny Stillahavsorkan hotar Mexiko

Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 08:10
Orkanen Rick väntas dra in över Mexikos södra Stillhavskust på söndag kväll eller måndag. Här syns hamnen i Mazatlán i delstaten Sinaloa. Arkivbild.
Orkanen Rick väntas dra in över Mexikos södra Stillhavskust på söndag kväll eller måndag. Här syns hamnen i Mazatlán i delstaten Sinaloa. Arkivbild.
Foto: Roberto Echeagaray/AP/TT

Orkanen Rick är på kurs mot Mexikos Stillahavskust och ökar i styrka när den närmar sig söderifrån. Den väntas dra in över fastlandet på söndag kväll eller måndag, lokal tid, som en knapp kategori 3-orkan.

"Livshotande stormvågor och farliga orkanvindar väntas," skriver USA:s nationella orkancenter NHS.

Under natten svensk tid befann sig Rick omkring 300 kilometer från kuststaden Acapulco, i delstaten Guerrero.

"När den passerar över land kommer den att ge upphov till intensiva skyfall och eventuella jordskred och översvämningar, liksom stigande vattennivåer i bäckar och floder, i delstaterna Guerrero, Michoacán, Colima och Jalisco", varnar mexikanska myndigheter.

Den starkaste orkanen som hittills dragit in över Mexiko den här säsongen var Grace, som drabbade delstaterna Veracruz och Puebla i sydöstra Mexiko den 21 augusti och dödade elva människor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.