Rakell tvåmålsskytt vid förlängningsförlust

Rickard Rakell gjorde två mål och Hampus Lindholm noterades för två assist när Anaheim besökte Minnesota i NHL-ishockeyn. Men det räckte inte till seger då Minnesota vann med 4–3.
Publicerad 24 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Anaheims Rickard Rakell gratuleras efter matchens första mål.
Anaheims Rickard Rakell gratuleras efter matchens första mål.Foto: Jim Mone/AP/TT

Rakell störde framför målet dryga minuten in i första perioden och fick tag på en retur, i kamp med Minnesotas Jonas Brodin, och matchens första mål var ett faktum.

Tidigt i andra perioden var Rakell framme igen, och lyckades styra ett skott från Jamie Drysdale som lite turligt letade sig in bakom Cam Talbot.

Målen var nummer tre och fyra på sex matcher för den Spångaskolade 28-åringen.

Men svenskinsatserna till trots gick det inte hela vägen. Vid full ordinarie tid stod det 3–3, och Minnesota kunde avgöra i förlängningen via Ryan Hartman, där Brodin noterades för en assist.

Pettersson målskytt

I Pittsburgh höll sig Marcus Pettersson framme när Toronto kördes över med hela 7–1. Den 25-årige Skellefteåsonen sköt ett skott som styrdes in via Drew O´Connor drygt halvvägs in i första perioden. Toronto svarade snabbt och inom en minut hade Jason Spezza kvitterat, där Pierre Engvall var inblandad i förarbetet.

Men i andra perioden rasslade målen in för Pittsburgh. Marcus Pettersson noterades för ytterligare en assist, samt gjorde 5–1 med ett välplacerat skott nära vänsterkrysset. Han utsågs dessutom till en av matchens bästa spelare.

Colorado vann favoritmöte

Två av förhandsfavoriterna att ta hem årets Stanley Cup drabbade samman i Florida, där Tampa Bay välkomnade Colorado. Colorados förstakedja, med Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon hade varsitt mål. Landeskog fick också med sig en assist. Colorado hade ledningen stora delar av matchen, men Tampa Bay lyckades kvittera tre gånger. Tampas Brayden Point, assisterad av Victor Hedman, satte det sista spelmålet som innebar 3–3 med två och en halv minut kvar av ordinarie matchtid.

Efter en mållös förlängning bjöd lagen på straffdrama, där Cale Makar blev matchhjälte för Colorado i den tolfte straffen, vilket gav gästerna den extra poängen.