GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gunther från "Vänner" död i cancer

Skådespelaren James Michael Tyler, mest känd för sin roll som Gunther i ”Vänner”, har avlidit uppger amerikanska medier.
Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 08:41
Skådespelaren James Michael Tyler, här på en bild från 2014, har avlidit.
Skådespelaren James Michael Tyler, här på en bild från 2014, har avlidit.
Foto: TImothy A Clary/AFP/TT

Tyler var ny i Hollywood när han fick den roll han för de allra flesta kommer att förknippas med – Gunther i tv-serien "Vänner". Han spelade rollen som föreståndare för caféet Central Perk i 150 avsnitt och blev för många en tittarfavorit.

”Världen kände honom som Gunther (den sjunde ’vännen’) från succéserien ’Vänner’, men Michaels närmaste kände honom som en skådespelare, musiker, som engagerad i kampen mot cancer, och en underbar make", skriver familjen i ett uttalande.

James Michael Tyler drabbades 2018 av prostatacancer, en sjukdom som gjorde att han bara var med via länk när "Vänner"-stjärnorna återförenades för en tv-special i våras. Han berättade då inte varför han inte kunde vara med de andra i studion.

I juni berättade han i en tv-intervju om sin sjukdom och att han inte längre kunde gå.

– Till slut så kommer det att ta mig, sade han i intervjun med NBC då.

James Michael Tyler avled i sitt hem, i Los Angeles, 59 år gammal.

Martin Yngve/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.