Annons

Karlström talar ut om sitt spelmissbruk

Fotbollsspelaren och förre Djurgårdskaptenen Jesper Karlström öppnar upp om sitt spelmissbruk under sin tid i Stockholmsklubben.
När det var som värst hade Karlström en miljonskuld.
– Det förekommer säkert mer än vad man tror, säger han i Olof Lundhs podcast.
Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Jesper Karlström var lagkapten under sin tid i Djurgården men led vid sidan av fotbollsplanen av spelmissbruk. Arkivbild.
Jesper Karlström var lagkapten under sin tid i Djurgården men led vid sidan av fotbollsplanen av spelmissbruk. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Numera spelar Jesper Karlström i polska Lech Poznan, dit han gick från Djurgården 2020. Laget leder polska högstaligan och han är en regelbunden startspelare.

Karlström spelade en viktig roll i Djurgårdens SM-guld 2019, men bortom framgångarna på fotbollsplanen fanns en annan sida i livet – spelmissbruket.

"På botten"

Annons

2018 var det som allra värst för Karlström, han hade en miljonskuld och sökte hjälp i Djurgården hos sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren.

– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ. Jag berättade för en person i Djurgården som man kunde prata med. För det var verkligen kört liksom. Jag försökte ta mig ur det på egen hand ett tag men sen var jag verkligen på botten, berättar Karlström i fotbollsjournalisten Olof Lundhs podcast hos TV4:s Fotbollskanalen.

I dag är Karlström skuldfri och har slutat med spelandet efter att ha tagit hjälp.

"Mästare på att ljuga"

Vanorna grundlades redan som 15-åring. Och nu i efterhand tror han att det påverkade honom som fotbollsspelare.

– Det är klart att när du inte sover så mycket på nätterna, kommer till träningen och mår skit, sedan tänker på det under träningen, så är det klart att det påverkade mig. Man blev en mästare på att ljuga.

Jesper Karlström berättar om spelmissbruket i hopp om att kunna hjälpa andra.

– Det är lätt att säga när man har vunnit någon gång men det är ingen som kommer och visar en storförlust. Därför tror jag säkert att det är ännu mer vanligt än vad man tror.

David Hernqvist/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons