Annons

Landslagsstjärnor sjuka – isolerade i Glasgow

Peter Gerhardsson utlovar förändringar i startelvan inför landskampen mot Skottland.
De mest osäkra korten: Stina Blackstenius och Zecira Musovic, som båda isolerades dagen före match.
– De hade symptom så vi valde att behålla dem på hotellet, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.
Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Stina Blackstenius intervjuas efter VM-kvalmatchen mot Irland i torsdags.
Stina Blackstenius intervjuas efter VM-kvalmatchen mot Irland i torsdags.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Blackstenius och Musovic fanns inte med på måndagens träning på St Mirren Park i Paisley utanför Glasgow, dagen före Sveriges bortalandskamp mot Skottland. Båda hade lättare förkylningssymptom, och stannade därför kvar på spelarhotellet.

Duon verkar inte ha smittats av covid-19.

Annons

"Båda spelarna har testats negativt för covid-19 under dagen", skriver landslagets presschef Fredrik Madestam i ett skriftligt uttalande till TT.

Inte borträknade

I torsdagens 1–0-seger i VM-kvalmatchen borta mot Irland spelade Stina Blackstenius från start, och låg bakom segermålet. Zecira Musovic satt på bänken matchen igenom.

Att de stod över måndagens träning innebär dock inte per automatik att de står över matchen mot Skottland, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Det är sådant som man får väga in. Men allting handlar om hur pigga de är. Att de missar en träning, det är inte det viktigaste, säger Gerhardsson.

Björn tränade för fullt

I övrigt ser skade- och sjukdomsläget lovande ut. Både Lina Hurtig, som stukade foten mot Irland, och Nathalie Björn, som varit borta från spel i en månad med en vadskada, tränade för fullt och ser ut att vara spelbara.

Gerhardsson utlovar en hel del nya namn i den svenska elvan jämfört med de spelare som startade mot Irland.

– Det kommer bli förändringar, helt klart. Men det är väldigt komplext. Det handlar om att vinna matchen i morgon, och det gäller att hitta en balans. Men det kommer bli en del som inte startade senast som spelar, säger Gerhardsson.

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons