Annons

Pojke som överlevde linbanekrasch får åka hem

Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Pojken, som varit föremål för en vårdnadstvist, var den enda som överlevde linbanekraschen i italienska Piedmont i maj. Arkivbild.
Pojken, som varit föremål för en vårdnadstvist, var den enda som överlevde linbanekraschen i italienska Piedmont i maj. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den sexårige pojke, som var den enda som överlevde linbanekraschen i italienska Piedmont i maj, får återvända till sina släktingar i Italien. Detta enligt ett beslut från en domstol i Tel Aviv i Israel.

14 människor, däribland pojkens föräldrar och lillebror, omkom i kraschen när en linbanevagn slungades bakåt och lossnade från säkerhetskabeln.

Annons

Pojkens morfar flög i september sexåringen till Israel, med motiveringen att hans föräldrar hade velat att han skulle växa upp där. Men det skedde utan pojkens fasters vetskap, och ledde till att hon anklagade morfadern för kidnappning. Vårdnadstvisten har blivit mycket uppmärksammad i båda länderna.

Den drabbade familjen kom ursprungligen från Israel, men var bosatt i Italien. Enligt domstolen ska pojken nu återvända till sin "normala boendeplats", det vill säga Italien. Morfadern tilldöms också att betala rättegångskostnaderna.

Utredningen om varför linbanan havererade pågår fortfarande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons