Annons

Solberg kallar in debutant efter skadorna

Stjärnorna Max Darj och Linus Persson har tvingats lämna återbud inför nästa veckas dubbla landskamper i handboll mot Polen. Nu kallas debutanten Karl Wallinius in – trots att han spelar på en annan position.
Publicerad 25 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Karl Wallinius spelade i Lugi i Handbollsligan. Arkivbild.
Karl Wallinius spelade i Lugi i Handbollsligan. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En högernia (Persson) och en högersexa (Darj) borta, då väljer alltså förbundskapten Glenn Solberg att ändå ta in en vänsternia, i form av Wallinius.

"Vi hade tre uttagna på båda de positionerna och valde därför att ge Wallinius chansen när vi fick de här återbuden. Dessutom har vi fyra utvecklingsspelare som kommer att vara med oss hela veckan, så vi har totalt 20 spelare på plats", säger Solberg i ett pressmeddelande.

Annons

Wallinius blir därmed truppens andra debutant, sedan Eric Johansson, 21, tog plats i truppen redan för två veckor sedan.

22-åringen gör succé i franska Montpellier, där han är lagets främste målskytt i ligan med 30 mål på sju matcher.

"Han har gjort en oerhört bra säsong hittills", säger Glenn Solberg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons