Annons

DN/Ipsos: Fortsatt knivigt läge för tre partier

Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tre partier balanserar på riksdagsspärren, visar oktobermätningen från Ipsos. Arkivbild.
Tre partier balanserar på riksdagsspärren, visar oktobermätningen från Ipsos. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet balanserar farligt nära riksdagsspärren, visar en ny mätning från Dagens Nyheter/Ipsos.

För L innebär mätningen visserligen en liten uppgång, till 4 procent. Det är en ökning jämfört med oktober, men siffran har avrundats uppåt vilket innebär att partiet fortsatt hamnar under spärren.

Annons

För KD är stödet oförändrat på 4 procent, avrundat nedåt. Miljöpartiet får 5 procent, avrundat uppåt. Socialdemokraterna är största parti med 26 procent. Därefter kommer Moderaterna och Sverigedemokraterna som båda får 20 procent, en minskning med 2 procentenheter för M och 1 procentenhet i SD:s fall.

Centerns stöd är oförändrat på 8 procent. Vänsterpartiet ligger stilla på 11 procent.

Felmarginalen har inte kunnat beräknas på traditionellt sätt eftersom 706 av 1 533 intervjuer utfördes genom så kallat kvoturval av personer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons