Annons

Greta Thunberg och Rockström i bok om planeten

Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Miljöprofessorn Johan Rockström ger ut en ny bok om planeten. Arkivbild.
Miljöprofessorn Johan Rockström ger ut en ny bok om planeten. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Johan Rockström har skrivit en ny bok om vår planet tillsammans med hållbarhetsanalytikern Owen Gaffney, "Jorden: vår planets historia och framtid" – som också innehåller ett förord av Greta Thunberg.

Boken handlar om vår planets historia och spänner över flera miljarder år – från den anhopning av gaser och partiklar som kom att möjliggöra livet på planeten till dagens förändringar av klimatet.

Annons

"Det här är ett storslaget verk som ger oss alla en förståelse för de sköra förutsättningarna som råder på planeten och den osannolika väg till det rika liv som existerar på jorden i dag. Och det hot allt liv står inför", säger Richard Herold, publicistisk chef på Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Johan Rockström är chef på världens ledande centrum för klimat- och hållbarhetsforskning, Stockholm Resilience Centre, och Owen Gaffney är hållbarhetsanalytiker knuten till samma center.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons