Annons

Larsson: "Bara resultaten som är viktiga"

Peta in en boll, gneta, gno och sno alla tre poängen.
Sebastian Larssons pragmatiska syn på hur AIK ska vinna SM-guldet ger knappast några underhållningspris.
– Alla dagar i veckan handlar det om att plocka tre poäng även om man spelar "skit", säger han inför toppmötet med Malmö FF.
Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Sebastian Larsson struntar i hur spelet ser ut så länge poängen ramlar in. Arkivbild.
Sebastian Larsson struntar i hur spelet ser ut så länge poängen ramlar in. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

Larsson, 36, kom sommaren 2018 hem till allsvenskan efter en lång karriär i engelska klubbar. Mindre än ett halvår senare var han svensk mästare. Den känslan vill mittfältsveteranen uppleva igen.

Då får ändamålet låta helga medlen för att nå närkontakt med Lennart Johanssons pokal.

Bara resultaten viktiga

Annons

– Det är bara resultaten den här delen av säsongen som är viktiga. Vi bjuder inte på något skönspel, men det bryr jag mig inte så mycket om när det blir ett resultat, sade han efter söndagens arbetsseger (1–0) mot IFK Norrköping.

– Alla matcher är tuffa nu. Jag sade redan för några omgångar sedan att det kommer att komma resultat som ingen förväntar sig och det har vi väl redan sett ett antal exempel på.

– Det är fortfarande sex matcher kvar, många poäng att spela om, fyra lag inblandade och jag tror att det kommer att hända mycket de sista sex omgångarna.

AIK har inte slagit Malmö FF borta i allsvenskan sedan 1996.

– Det visste jag inte, men nu vet jag det. En tuff motståndare. Det räcker att titta på Malmös trupp. De är i Champions League av en anledning, de är regerande mästare av en anledning. De har den överlägset bredaste truppen av en anledning. Det säger jag med största respekt. Vi ska dit och ta oss an en härlig utmaning och så får vi se hur det går.

Måste lyfta borta

AIK har radat upp åtta raka segrar hemma på Friends arena och bara tappat fyra poäng där under säsongen. Bortastatistiken är betydligt sämre – bara tre vinster på elva matcher. Och fyra av AIK:s sex återstående matcher spelas på bortaplan.

TT: Hur ska ni hitta vinnarspåret utanför Friends?

– Det är utmaningen, så klart. Vi försöker inte förneka att bortaspelet varit för svagt. Vi måste få med oss resultat på bortaplan för att hänga med hela vägen. Det blir något att bita i.

Henrik Skiöld/TT

Matcherna i den 25:e omgången

Matcherna i den 25:e omgången

Onsdag: Sirius–Hammarby, Kalmar FF–Varberg, Malmö FF–AIK, Östersund–Häcken.

Torsdag: Degerfors–Elfsborg, Halmstad–Örebro, IFK Göteborg–Djurgården, IFK Norrköping–Mjällby.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons