Annons

Lycksökare förstörde äldre pars äppelträd

Ett par i 80-årsåldern i Eskilstuna fick i september besök av tre män som erbjöd sig att beskära äppelträden i trädgården. Resultatet blev förödande, parets älskade träd förvandlades till förvridna stumpar.
Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tre män erbjöd sig att beskära äppelträd i ett äldre pars trädgård. Men det slutade inte väl. Genrebild.
Tre män erbjöd sig att beskära äppelträd i ett äldre pars trädgård. Men det slutade inte väl. Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

– De har sågat hejvilt och träden kommer inte att ge någon frukt på flera år, om de ens överlever, säger parets son till Eskilstuna-Kuriren.

Vid besöket följde en av männen med in i huset och pratade trädgård i 40 minuter medan de andra två gick loss på träden med grensax och fogsvans. När paret efteråt upptäckte förödelsen blev de förtvivlade. Den tongivande mannen skrev dessutom en faktura på hela 23 000 kronor, något som paret vägrade acceptera. Mannen har senare stött på om betalningen och sänkt beloppet men någon betalning har inte skett.

Annons

– Förhoppningsvis har de här människorna förstått att de inte kommer att få några pengar av mina föräldrar, och slutar att jaga efter dem. De vågar knappt svara i telefon längre eller öppna ytterdörren om de inte vet som ringer på, säger sonen till tidningen.

Händelsen har polisanmälts men sonen tror inte att det blir någon utredning då föräldrarna inte betalat något.

– Det stämmer ju men de har förlorat nästan alla fruktträd. Att ersätta dem med likvärdiga skulle kosta en hel del.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons