Annons

Olofsson bakom Buffalos seger

Det är skilda världar för NHL:s Floridalag. Medan Buffalos Victor Olofsson sänkte de regerande mästarna Tampa Bay stormade Florida fram mot sjätte raka segern.
Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Victor Olofsson firar sitt andra mål mot Tampa Bay, lagkamraten Rasmus Asplund är först fram att gratulera.
Victor Olofsson firar sitt andra mål mot Tampa Bay, lagkamraten Rasmus Asplund är först fram att gratulera.Foto: Joshua Bessex/AP/TT

Victor Olofsson både inledde och avslutade målskyttet när Buffalo vann mot Tampa Bay på hemmaplan i NHL-ishockeyn.

Den svenske forwarden fick hjälp av sin lagkamrat Robert Hägg, som startade det anfall där Olofsson efter knappt två minuter placerade in en retur i öppen kasse. Hägg kunde senare punktera matchen när han i slutperioden gjorde 4–1 – både det målet och Olofssons 5–1 kom när gästerna i en slutforcering tagit ut målvakten.

Annons

Men 5–1 speglar inte matchbilden. Första perioden blev en kamp där gästerna rättvist fick in en kvittering. I andra var det sedan Tampa Bay som låg på för ett ledningsmål, men målvakten Craig Anderson stoppade allt som kom i hans väg.

"Måste respektera motståndaren"

Att Buffalo genom Drake Caggiula kunde ta ledningen påverkade inte tränaren Don Granatos syn på matchen. Laget fick sig en uppsträckning efter sin spelmässigt svaga andraperiod.

– Jag hade ett budskap till dem. Jag gillade inte vad som höll på att hända och jag sade att vi behövde stå upp bättre, säger han på presskonferensen efter matchen.

– Man måste respektera motståndaren, men inte visa för mycket respekt, det vore ett stort misstag.

Hans ord fick önskad effekt, åtminstone målmässigt. Anderson fortsatte hålla tätt och när Tampa Bay satsade allt framåt kunde laget utöka sin ledning.

– Det där var de regerande mästarna. Det är ett riktigt bra hockeylag, men vi kom ut redo att kämpa, satte på oss blåställen och manövrerade ut dem. Det här är en tuff liga att spela i och en tuff liga att vinna matcher i. Killarna ska ha stor eloge för sitt jobb i kväll, säger matchhjälten Anderson själv.

Evigt unge Thornton

Segern var Buffalos fjärde i höst och laget har inlett oväntat starkt. För Tampa Bay var förlusten den tredje i säsongsupptakten.

– Vi får inte bli frustrerade. Det kändes som att vi hade pucken i stort sett hela tiden, men man kan inte slappna av och känna sig säker, oavsett vem man möter eller hur matchbilden är, säger tränaren Jon Cooper.

Desto bättre går det för det andra Floridalaget, Panthers. Hemma mot Arizona kom sjätte raka segern, 5–3, och laget är nu ett av fyra i ligan som ännu inte tappat poäng.

Veteranen Joe Thornton, som gör sin 24:e säsong i NHL men första i Florida, fick göra sitt första mål i nya tröjan när han kvitterade till 1–1.

Annons

– Ja, det känns bra. Jag fick öppet mål kunde bara lägga in den, säger 42-åringen.

Martin Yngve/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons