GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elev hade kniv på skolan – åtalas

I mitten av september i år ertappades en 16-årig elev med att bära kniv på sin skola. Nu åtalas han för brott mot knivlagen.
Knislinge • Publicerad 27 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 17:32
Eleven ertappades med kniven på skolan tidigare i höst.
Eleven ertappades med kniven på skolan tidigare i höst.
Foto: Johan Nilsson/TT

En elev på en skola i Knislinge ertappades i mitten av september med att ha burit kniv på skolans område. Eleven ska ha uppmanats att överlämna kniven till en lärare, men först vägrat. Efter ytterligare en uppmaning gav han den till skolans personal.

Eleven har själv erkänt att han burit kniven, men förnekar brott. Enligt honom och kompisen så hittades kniven vid affären i byn och 16-åringen tog den med sig till skolan för att överlämna den till sin lärare.

En skolpersonal uppmärksammade de båda pojkarna när de var på väg in i skolan, då ska 16-åringen ha lekt med kniven men sedan stoppat undan den när de stötte på en annan lärare.

Pojken konfronterades av skolans personal som bad honom att lämna över kniven till denne. Först försökte pojken att lämna över sina nycklar, men efter ytterligare en anmaning tog han fram kniven och överlämnade den.

Att bära kniv på allmän plats är förbjudet enligt lag, vilket 16-åringen säger sig veta. Dock tyckte han att det var bättre att ta med sig den in i skolan och ge den till sin lärare.

Genom att ta kniven med in i skolan förvärrades situationen ytterligare och brottet ses som extra allvarligt. 16-åringen säger att han inte ville lämna den till någon annan än en speciell lärare. Han säger också att det är första gången han haft en kniv på sig.

Då han hunnit bli straffmyndig så åtalas han nu för brott mot knivlagen.

Michell Grönlund
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.